Karşıyaka Belediyesi’nden Kitap Dayanışması

Karşıyaka’nın işlek noktalarına ödünç kitap stantları kurarak halkın kütüphanelerini oluşturan Karşıyaka Belediyesi, bir yılda 5 bini aşkın vatandaşa…

Karşıyaka Belediyesi’nden Kitap Dayanışması

Karşıyaka’nın işlek noktalarına ödünç kitap stantları kurarak halkın kütüphanelerini oluşturan Karşıyaka Belediyesi, bir yılda 5 bini aşkın vatandaşa ücretsiz kitap okuma imkanı sağladı. İzmir’de ilk kez Karşıyaka Belediyesi’nce hayata geçirilen ve büyük ilgi gören proje kapsamında başlatılan ‘Al Götür, Oku Getir’ kampanyasından yararlanan vatandaşların sayısı, bir yılda 5 bini aşarken, Karşıyaka’nın bir çok mahallesinde ve parklarında yer alan stantların her birinde, farklı türlerden 350 civarında kitap bulunuyor. Vatandaşlar, telefon numaraları ve adreslerini bırakarak, istedikleri kitabı hiçbir ücret ödemeden alabiliyor. Okuduktan sonra da yerine teslim ederek bir başka kitapla değiştirebiliyor. “EN GÜZEL DAYANIŞMA” Projeye sahip çıkan Karşıyakalılara teşekkür eden Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Ödünç kitap stantları, göreve geldikten sonra hayata geçirdiğimiz ilk ve en değerli projelerimizden biri. Bu projeyle; kitap okumayı özendirmeyi, okuma alışkanlığının artırılmasına katkı koymayı, maddi imkanları kısıtlı vatandaşlarımızın istedikleri kitaba para ödemeden ulaşabilmesini sağlamayı hedeflemiştik. Bir yılın sonunda, emeklerimizin yerini bulduğunu görüyoruz. Uygulamada bir sıkıntı yaşamamamız ve bağışlarıyla kitaplıklarımızı zenginleştiren vatandaşlarımızın duyarlılığı bizleri çok mutlu ediyor. Kitaplarını paylaşarak en güzel dayanışmayı sergileyen herkese teşekkür ediyorum. Gezi Parkı’nın bize öğrettiği dayanışma ruhunu Karşıyakamızda yaşatmayı sürdüreceğiz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X