Kars’ta Kazlar Satılmaya Başladı

Kars’ta kışın sofraları süsleyen kazlar pazarlarda yerlerini alarak satılmaya başladı. Kar’ın yüksek kesimlere yağmasıyla birlikte ilçe ve köylerd…

Kars’ta Kazlar Satılmaya Başladı

Kars’ta kışın sofraları süsleyen kazlar pazarlarda yerlerini alarak satılmaya başladı. Kar’ın yüksek kesimlere yağmasıyla birlikte ilçe ve köylerden getirilen kazlar, cadde ve sokaklarda satılıyor. Kış mevsiminin geleneksel yemeklerinde kullanılan kaz son günlerde rağbet görmeye başladı. İlçe ve köylerden getirilerek Kars’ta satılan kazlara vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Cadde ve sokaklarda satılmaya başlanan kazların fiyatı 80 ile100 TL. arasında değişiyor. Geçen yıllar 70-80 TL.’ye satılan kazların bu yıl 80 ile 100 TL.’ye satıldığını belirten kaz satıcıları, “Kars denilince akla ilk gelen şeylerden biriside kazdır. Kaz satışları şuan için çok iyi” dedi. Kars’ın kazlarını İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illere kadar gönderdiklerini ifade eden kaz satıcıları, “Kars dışında yaşayan vatandaşlar daha çok sipariş veriyorlar. Dışarıdan Kars’a misafir gelenlerinde lokantalarda ilk sordukları yemeklerin başında kaz geliyor. Bilindiği üzere Kars’a kar yağmadan kazlar kesilmez. Kar yağdı kazlar kar yedi ve kesilmeyede başladı. Biz isteyenlere kazları keserekte satıyoruz” diye konuştular. Cadde ve sokaklarda satışa sunulan kazlar, şuanda sahiolerinin yüzünü güldürüyor. İlçe ve köylerden kent merkezine getirlen kazların çoğunluğu satılıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X