Karyek’e yoğun ilgi

Karacabey Belediyesi, Yetenek Geliştirme Kursları (Karyek) ile vatandaşın beğenisini topluyor.

Karyek’e yoğun ilgi

AYHAN FİDAN

 

Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, belediyece düzenlenen ve sosyal projeler arasında yer alan Karyek kurslarının, ilçe genelinde 85 mahallede ve 7’den 70’e toplumun tüm kesimlerine hitap ettiğini belirtti. 

İlçedeki tüm vatandaşlara hitap etmeyi, mahallelerdeki kadınlara geleneksel sanatları öğretmeyi, öğrencilerin çağın gerektirdiği şartlara uyumlu olarak becerilerini arttırmayı ve bireylerin sosyal hayata adaptasyonunu kolaylaştırmayı ana hedef olarak benimsediklerini kaydeden Özkan, “Vatandaşlarımızın mesleki ve sanatsal becerilerini geliştirerek kişisel birikimlerini arttırıyoruz. Projemizde, unutulmaya yüz tutmuş ve geleneksel sanatları yaşatarak, pasif tüketici olmaktan çıkıp aktif üretici olma yolunda ilerliyoruz. Hedefimiz doğrultusunda, Karacabey Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü kursiyerleri, gelir elde etmek, istihdam edilebilirliği arttırmak ve yerel kalkınmayı güçlendirmek adına kamu yararının gerçekleşmesine büyük oranda katkı vermektedir” diye konuştu.

18 DALDA FAALİYET

Toplumu oluşturan bireylerin eğitim katsayılarını arttırarak toplum kalitesini yükseltmek ve toplumda sosyal fayda üretmek amacında olduklarını belirten Ali Özkan, “2015 yılında belediyemiz ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında açılan kurslarımız, 18 farklı dalda kursu bünyesinde barındırıyor. Kurslarımızdan şu anda 450’ye vatandaşımız aktif olarak yararlanıyor. Bu sayının ilerleyen süreçlerde daha da artacağına inanıyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X