Kasaplar da fiyat düşürüyor

Türkiye’nin tüm illerinde satış noktası bulunan iki zincir marketin, Et ve Süt Kurumu’ndan (ESK) 1 Kasım tarihinden almaya başladıkları karkas etlerden elde ettikleri kıymayı 29 liradan, kuşbaşı eti de 31 liradan satmaya başlamalarının kasaplar da hareket

Kasaplar da fiyat düşürüyor

Bursa’da kuşbaşı etin ve kıymanın fiyatı kasaplarda 2 lira civarında düşerken, kuzuda indirimin 10 liraya kadar çıktığı öğrenildi. Bursalı kasaplar, kendilerinin de fiyatların düşmesinden yana olduğunu belirterek, ”Üreticiyi de mağdur etmeyecek fiyat bizleri de mutlu eder. Fakir fukara et yesin” şeklinde görüş belirtiyor.

‘SOFİ BABA’ AFİŞİ

Öte yandan Türkiye’nin önemli hayvan üretim merkezlerinden Ağrı’da ‘Sofi’ olarak bilinen kasap Metin Arpacı da, fiyatları düşürerek, dükkanlarının vitrinine ‘Fakıbaba, Sofi babaya yetişemedi” afişi astı. Arpacı, 30 yıldır kasaplık yaptığını belirterek, ”Bakanımız Fakıbaba’nın talimatıyla 81 ilde et indirimine gidildi. Biz de bakanımızın ‘ucuz et’ indirimine destek olmak amacıyla fiyatları düşürdük” dedi. Bakan Fakıbaba’nın açıklamalarından önce kasap olarak karkas eti 26-27 liraya aldıklarını anlatan Arpacı, ”Canlı hayvanın kilogramında 5-6 lira düşüş oldu. Biz de bu düşüşü ete yansıttık. Vatandaş et yesin. Şu an bizde dana etinin kilosu 25 lira, kıymanın kilosu ise 27,5 liraya inmiştir.”

CANLI HAYVANIN FİYATI 3 BİN TL BİRDEN DÜŞTÜ

Besici Ahmet Keskin, Eskişehir’de hayvancılık yaptığını anlatarak, ”Fakıbaba’nın ucuz et projesi canlı hayvana da yansıdı. Büyükbaş canlı hayvan fiyatı 3 bin lira aşağı geldi. Bu, etin 5-6 lira daha ucuz olması demektir. Daha önce çiftini 21 bin liraya aldığım canlı hayvanı, şu an 18 bin liraya alabiliyorum. Bakanımıza çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X