Kasaplardan Birlik Başkanına Tepki

Malatya’da kasaplar, Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli’nin açıklamalarına tepki gösterdi. Kasap pazarında toplanan esn…

Kasaplardan Birlik Başkanına Tepki

Malatya ’da kasaplar, Malatya Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Mehmet Taneli’nin açıklamalarına tepki gösterdi. Kasap pazarında toplanan esnaflar adına açıklama yapan Mahmut Aydın, birlik başkanının kendileri üzerinden gündem oluşturmak istemesini esefle kınadıkların belirterek, “Et fiyatlarındaki spekülatif artışlara karşı önlem almayıp günü birlik spekülatif artışları üreticilerin menfaatineymiş gibi gösterip piyasaya yeteri kadar mal akışını engelleyebilen güce sahip olan bu birliği buradan kınıyoruz” dedi. Et fiyatlarındaki artışın sebebinin hiçbir zaman kasaplar olmadığını söyleyen Aydın, fiyatlardaki artışın nedeninin bilinmesine rağmen birlik başkanının sorumlu olarak kasapları göstermesinin kendilerini son derece üzdüğünü belirtti. Serbest piyasada herkesin istediği eti istediği fiyata satabilme özgürlüğüne sahip olduğunu vurgulayan Mahmut Aydın, “Eğer kendisi üreticileri ve vatandaşı düşünüyorsa, 6-7 aydır yüksek olan fiyatlar karşısında bir önlem almayıp bugün 23 TL’ye eti satabiliriz diyorsa buna biz hiçbir şey diyemeyiz. Buyursun gelsin bizde kendisine yardımcı oluruz birlik adına ucuz eti satabilir” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X