‘Kask’sız binmeyin: Cezası 92 lira

Kolay ve ekonomik ulaşım aracı olan motosikletlilerin sayısında bu günlerde artış var. Trafik ekipleri, bu araçlara binenlerin can güvenliği için kentte denetimleri sıklaştırdı.

‘Kask’sız binmeyin: Cezası 92 lira

OKTAY KAYALAR

Yaz aylarında bazı vatandaşlar trafiğe çıkarken gerek ekonomik olduğu gerekse trafikte sorun yaşamamak için motosiklete binmeyi tercih ediyor.. Ancak, bazen üzücü kazalar da yaşanmıyor değil.

Bu yüzden kazaların önüne geçip can kaybı ve yalanmaları önlemek için Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri de kentte motosiklet denetiminlerini arttırdı. Belirli noktalarda denetim yapan trafik ekipleri, durdurdukları motosikletleri tek tek  kontrolden geçiriyor.

KURALLARA UYUN

Sürücülerin evraklarını inceleyen ekipler, gerek sürücü ve gerekse motosiklette bulunan yolcunun koruma başlığı takıp takmadıklarına bakıyor. Motosikletlerin ışık ve fren donanımının çalışır vaziyette olup olmadığı da gözden geçirilirken, kural dışı hareket edenlere ise ceza yazıldığı bildirildi. Motosiklete kasksız binmenin cezasının ise 92 lira olduğu açıklandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X