Katalan bakanlıklara referandum baskını

İspanya’nın Katalan özerk bölgesinde 1 Ekim’de yapılması planlanan bağımsızlık referandumu öncesi ekonomi ve dışişleri bakanlıklarının yanı sıra Katalonya Başkanlığı binasına jandarma baskın düzenledi.

Katalan bakanlıklara referandum baskını

Ayrıca hükümete bağlı Genel Telekomünikasyon Merkezi, Katalan Finans Enstitüsü gibi binalarda da arama yapıldı.  Operasyonlarda Ekonomi Bakanı Oriol Junqueras’ın yardımcılarından Josep Maria Jove’nin de aralarında bulunduğu toplam 17 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Katalan yetkililerin bakanlık binaları önünde barışçıl protestolar düzenlenmesi çağrısı sonrasında bazı bakanlıklarda gösteriler düzenlendi. Katalan polisi ise bakanlık binalarına girmeye çalışan protestoculara engel oldu. Operasyondan önceki gece İspanya polisi, yasaklanan referanduma dair belgeler ele geçirmişti.

Katalonya’nın özerk yönetim Başkanı Carles Puigdemont operasyona sert tepki gösterdi. Puigdemont ‘İspanya devleti kırmızı çizgiyi aştı, Katalonya’nın özerkliğini durdurdu. Tüm yasalar bir kenara bırakıldı. Koordineli bir saldırının kurbanlarıyız. İspanyol devleti, demokratik bir utanç haline geldi. Gözaltına alınan tüm kamu görevlilerine destek veriyoruz’ ifadelerini kullandı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X