Katalan politikacılar serbest bırakıldı

Katalan politikacılar serbest bırakıldı.

Katalan politikacılar serbest bırakıldı

İspanyol hükümetinin görevden almasının ardından Belçika’ya giden Katalonya özerk bölgesi başkanı Carles Puigdemont ve dört bakan, sorgu hakimine ifade verdikten sonra haklarında yurt dışına çıkış yasağı konarak serbest bırakıldı. Beş Katalan politikacının kalacakları yerin adresini de Belçikalı makamlara bildirmesi gerekiyor.

Puigdemont ve Katalan bakanlar İspanya yargısının haklarında AB genelinde tutuklama kararı çıkarmasının ardından geçen perşembe günü Belçika polisine teslim olmuştu.

AB kurallarına göre Belçika yargısının Puigdemont ve bakanların iadesi hakkında 60 gün içinde karar vermesi gerekiyor. İstisnai durumlarda bu süre 30 gün daha uzatılabiliyor.

Madrid yönetimi Ekim sonunda Katalonya Parlamentosu‘nun tek taraflı bağımsızlık ilanının ardından anayasanın 155’inci maddesi uyarınca bölgedeki hükümeti ve meclisi feshetmiş, Katalan lider ve dört bakan Belçika’ya gitmişti. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X