Katalonya’ya dönün

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Madrid’in Katalonya Özerk Yönetimi’nin bağımsızlık ilanını sonrası yönetimin doğrudan Madrid’in eline geçmesinin ardından ilk kez bölgeye gitti.

Katalonya’ya dönün

Rajoy gelecek ay bölgede yapılması planlanan seçimlerde partisi Halk Partisi’nin (PP) kampanyası kapsamında gittiği Katalonya’ya’da bağımsızlık ilanı sonrası bölgedeki merkezlerini ya da şubelerini taşıyan yüzlerce şirkete seslendi ve ‘Katalonya’da iş yapmış ve yapmakta olan tüm şirketlere gitmemelerini söylediğini’ ifade etti.

Bölgeden yaklaşık 2 bin 400 iş yerinin ayrıldığı ifade ediliyor. Rajoy gelecek ay bölgede yapılması planlanan seçimlerde partisi Halk İki hafta önce Katalonya Başkanı Charles Puigdemont ve hükümeti görevden alınmıştı. Bölgede 21 Aralık’ta yeni seçimler yapılacak.

Öte yandan önceki gün yaklaşık 750 bin Katalan, bağımsızlığı savunan Katalan siyasilerin cezaevine gönderilmesini protesto etmişti. İspanya Katalonya parlamentosunun referandumun ardından yaptığı  bağımsızlık ilanını da geçersiz saymıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X