Katar, muhaliflere para musluğunu kesti

Katar’ın mali yardımları ödemeyi durdurması üzerine Suriye Ulusal Koalisyonu adlı muhalif örgütün ciddi bir kriz içinde olduğu açıklandı.

Katar, muhaliflere para musluğunu kesti

Suriyeli muhalif kaynaklar Katar’ın ödeme yapmaması nedeniyle Suriye Ulusal Koalisyonu’nun ilan ettiği geçici hükümetin personeline maaş veremediğini açıkladı. 11 Kasım 2012’de Katar’da kurulan Türkiye merkezli Suriye Ulusal Koalisyonu, 14 Kasım 2013’te Suriye devletinin kontrolünden çıkarılan bölgeleri yönetmek üzere geçici hükümet kurmuştu.

Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar tarafından desteklenen Ulusal Koalisyon adlı örgütün geçtiğimiz hafta İstanbul’da yapılan toplantısında başkanlığa Hadi el-Bahra’nın yerine Halid Hoca seçilmişti.

Suriye Ulusal Koalisyonun başkanlığı konusunda daha önce Katar ve Suudi Arabistan arasında sert rekabetlerin yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, son seçimde örgütün başkanlığına ciddi bir rekabet olmadan Türkiye’ye yakınlığı ile tanınan Halid Hoca gibi sıradan bir figürün seçilmesinin Katar ve Suudi Arabistan’ın örgütten umudunu kestiğinin göstergesi olarak yorumluyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X