Katar’a uyarı

ABD-Katar uzlaşmasından sonra 4 ülke Katar’a karşı bildiri yayınladı. Tecrit politikası uygulayan ülkeler, ‘Önce Katar taleplerimizi karşılasın’ uyarısında bulundu.

Katar’a uyarı

Katar krizinde sıcak saatler yaşanıyor.  ABD Dışişleri Bakanı  Rex Tillerson’ın önceki gün Doha ziyaretinde imzalanan terörle mücadele mutabakatına,  Katar’a tecrit uygulayan ülkelerden yanıt geldi.

Suudi Arabistan,  Birleşik Arap Emirlikleri (BAE),  Bahreyn ve  Mısır tarafından duyurulan ortak bildiriye göre, dört ülke  Katar ve  ABD’nin imzaladığı metni yeterli bulmadı.

‘BU ADIM YETERSİZ’

Bildiride, ‘Adil taleplerimizin tamamı yerine getirilinceye kadar halihazırdaki uygulamalarımız devam edecek. Bu adım yetersiz.  Katar makamlarının terörün desteklenmesi, buna kucak açılması ve finanse edilmesiyle mücadeledeki ciddiyeti yakından izlenecek’ denildi.

ABD’nin krizi çözmek için gösterdiği çabayı öven dört ülke, buna karşın mevcut tablonun değişmediğini vurguladı.

TILLERSON, 4 ÜLKENİN BAKANIYLA ….

Ortadoğu turuna çıkan  ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ise, dün   Suudi Arabistan’ın Cidde kentine giderek Kral Selman bin Abdulaziz ile görüştü. Tillerson, Kral Selman ile görüşmesinin ardından Katar’a ambargo uygulayan Suudi Arabistan, Bahreyn, Mısır ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin dışişleri bakanları ile ortak bir toplantıya katıldı. Ancak toplantıyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

Doha’da mutabakata imza koyan Tillerson, ‘ ABD ve  Katar birlikte finansmanın izini sürmek, işbirliği yapmak, bilgi paylaşımında bulunmak ve bölgeyi güvenli tutmak için daha çok çaba gösterecek’ demişti.

YENİ TÜRK ASKERLERİ KATAR’DA

Katar’da askeri üs kuran Türkiye, ülkeye yeni askeri birilkler göndermeye devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri Katar’a kurduğu üsse yeni asker sevkiyatını önceki gün yaptı. 1’inci Ordu’ya bağlı yaklaşık 45 kişilik komando (mavi bereli) birliği Katar’a gitti. Katar silahlı kuvvetlerinden yapılan yazılı açıklamada, ‘Doha ile Ankara arasında savunma alanındaki bu işbirliği terörle mücadele ve bölgede istikrar ile güvenliği koruma çabaları kapsamındaki ortak vizyonun parçasıdır’ denildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X