Katar’da Türk gıda ürünlerine ilgi büyük

Siyasi ve ekonomik ambargo kıskacındaki Katar, Türkiye’den gıda ürünü almaya başladı. Kargo uçaklarıyla gönderilen ve marketlerindeki yerini alan ürünler kapışılıyor.

Katar’da Türk gıda ürünlerine ilgi büyük

Suudi Arabistan’ın başını çektiği bazı Arap ülkelerinin uyguladığı siyasi ve ekonomik ambargonun ardından Katar, alternatif olarak Türkiye’den gıda ürünü almaya başladı. Türkiye’den kargo uçaklarıyla giden tavuk, yumurta, süt ve yoğurt gibi ürünlerin ulaştığını sosyal medya hesaplarından halka duyuran marketler, raflardaki Türk ürünlerinin altına da ‘Türkiye’den hava yoluyla gelen ürünler’ diye yazdı. Doha’daki Al Meera marketler zincirinin sosyal medya hesabından yaptığı duyurunun ardından şehirdeki birçok markette halk Türk ürünlerinin olduğu rafların önünde yoğunluk oluşturdu. Al Meera marketler zincirinin sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, ”Türkiye’den gelen ürünlerin ulaştığını müşterilerimize duyuruyoruz. Müşterilerimizin günlük gıda ihtiyaçlarını karşılamak için getirdiğimiz süt, yoğurt, yumurta ve başka birçok ürünü marketlerimizde bulabilirsiniz. Gelişmeler için bizi takip edin” ifadelerine yer verildi. Söz konusu paylaşımda Türk ürünlerinin market raflarındaki fotoğrafları da paylaşıldı. Katar’daki diğer birçok market de benzer paylaşımlarda bulunarak Türk ürünlerini raflarına dizdi. Çok sayıda Katarlı’nın da sosyal medya hesaplarında Türkiye’den gelen gıda ürünlerini paylaştığı görüldü.

GERÇEK İLİŞKİ BU

Marketten alışveriş yapan Suheyl Avad isimli Katarlı avukat, ”Katar’da her şey yolunda. Türk ürünlerini alıyoruz elhamdülillah. Oğlum bu vesileyle ilk kez Türkiye’den gelen sütü içmiş olacak” dedi. Krizin başladığı ilk günden itibaren Katar yönetiminin bu sorunu kısa sürede çözeceğine inandığını ifade eden Avad, Türkiye’nin Katar’a destek açıklaması yapması ve gıda ürünleri göndermesi ile ilgili olarak da, ”Ülkeler arasında olması gereken gerçek ilişki bu. Umarım Arap ülkeleri de benzer ilişkileri geliştirir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X