Katar’dan Türkiye’ye istediği kadar LNG

Katar Enerji ve Endüstri Bakanı Muhammed Al Sada, Katar’ın Türkiye’ye uzun yıllardır sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) gönderdiğini belirterek, ”Miktarlar konusunda kısıtlaması olmayan iki aktif anlaşmamız bulunuyor. Türk müşterilerimiz ne zaman isterse bu

Katar’dan Türkiye’ye istediği kadar LNG

Al Sada, Katar’da iki ülke arasındaki enerji ilişkileri konusundaki soruları yanıtlarken, Türkiye ile imzalanan LNG anlaşmalarının geçerliliğini koruduğunu hatırlattı. Al Sada, ”Var olan iki anlaşma kapsamında Türk tarafının istediği zamanda Katar istenilen miktarda LNG’yi göndermeye hazır. Yani miktarlar konusunda bir kısıtlama yok. Geçmişte ilişkimiz bu şekilde devam etmişti, bundan sonra da aynı şekilde sürecek. Katar, Türkiye’ye her zaman öncelik tanıyor. Bu da sadece enerji değil her alandaki mükemmel ilişkilerimize dayanıyor” diye konuştu. Al Sada, Türkiye’nin son dönemde izlediği enerji politikasını ‘mükemmel’ bulduğunu da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X