Katar’dan yeni yatırım müjdesi

Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al-Şafi, ülkelerinin Türkiye ile stratejik ve sağlam ilişkisinin olduğunu belirterek, ”Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında ilk tepki veren ülkeler arasındaydık. Katar olarak Türkiye’de ya

Katar’dan yeni yatırım müjdesi

Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al-Şafi, ülkelerinin Türkiye ile stratejik ve sağlam ilişkisinin olduğunu belirterek, ”Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sonrasında ilk tepki veren ülkeler arasındaydık. Katar olarak Türkiye’de yatırım yapmaya yönelik herhangi bir politik veya ekonomik risk görmüyoruz” dedi.

Katar’ın, Türkiye’de finans ve enerji başta olmak üzere farklı alanlarda halen yatırımlarının bulunduğunu vurgulayan Şafi, bunların üzerine Türkiye’de planladıkları yeni yatırımları da kısa süre içinde açıklayacaklarını kaydetti. Türkiye’nin Katar’a ihracatı ağırlıklı olarak demir-çelik, elektrikli makine ve cihazlar, motorlu araç ve parçaları, ev tekstil ürünleri, mobilya ve gıda gibi kalemlerden oluşuyor. Katar ise Türkiye’ye doğalgaz, plastik ve mamulleri ile kimyevi ürünler ihraç ediyor. İki ülke arasında yaklaşık 1,3 milyar dolarlık bir ticaret hacmi bulunuyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X