Katar’ın zeytini Gemlik’ten

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), ‘Gemlik tipi’ zeytinin Katar’a ihraç çalışmalarında sona geldi.

Katar’ın zeytini Gemlik’ten

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, geçen yıl sofralık zeytin tebliğinde tanedeki tuz oranının yüzde 7’lere çekilmesiyle ilgili bir düzenleme yapıldığını hatırlattı.

Aslında Marmarabirlik’in bunu 2 yıl önce yaptığına işaret eden Asa, ‘’Şu an yüzde 2 tuz oranı bulunan ‘diyet’ diyebileceğimiz ürünlerimiz de bulunuyor. Bu ürünleri dünyanın dört bir yanına gönderir hale geldik” dedi.

Gemlik tipi sofralık zeytinin dünyanın en kaliteli sofralık zeytinleri arasında yer aldığını ve 54 ülkeye ihracat yaptıklarını ifade eden Asa, şöyle devam etti:

‘’İhracat yaptığımız ülkeler arasında Katar yoktu. Son dönemlerde devlet büyüklerimizle yaptığımız görüşmeler neticesinde Katar’a girme yolunda bir ilerleme katettik. Katar’daki yerel ve ulusal zincir mağazalarla görüşmelerimiz oldu. Sevkiyatlarımız kısa sürede gerçekleşecek. Marmarabirlik artık siyah sofralık zeytin türevleri adıyla anılan bir marka olmaktan çıkmıştır. Zeytin türevlerinin her çeşidi bulunan bir marka haline gelmiştir. İnşallah Marmarabirlik’in ihracat yaptığı ülke sayısı her geçen yıl artacak dolayısıyla ihracat miktarı da katlanarak devam edecektir.”

NUMUNELER GÖNDERİLDİ

Gemlik tipi zeytin numunelerinin Katar’a gönderildiğini dile getiren Asa, zeytinlerin lezzeti konusunda olumlu bir geri dönüş olduğunu vurguladı. Asa, ‘’Yaptığımız ziyaretler neticesinde bununla ilgili çalışmalar tamamlandı. Yıl sonuna kadar Gemlik zeytini Katar sofralarında yer alacak” diye konuştu. Hidamet Asa, birlik bünyesinde oluşturacakları laboratuvarla zeytin sektörüne uzun vadeli kazanımlar sağlayacaklarının da altını çizdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X