Katar’la LNG ticaretinde teknik hazırlıklar bekleniyor

Katar’ın Ankara Büyükelçisi Al-Şaf, Türkiye ile Katar arasındaki uzun vadeli LNG ticaretine ilişkin Her iki tarafın gazın taşınması ile ilgili teknik hazırlıklarını bitirmesi gerekiyor” dedi.

Katar’la LNG ticaretinde teknik hazırlıklar bekleniyor

Katar’ın Ankara Büyükelçisi Salim Mübarek Al-Şafi, Türkiye ile Katar arasındaki uzun vadeli sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ticaretine ilişkin, “Türkiye ile dostluğumuza önem verdiğimiz için çalışmaların hızla bitmesini istiyoruz. Her iki tarafın gazın taşınması ile ilgili teknik hazırlıklarını bitirmesi gerekiyor” dedi.

 

Al-Şafi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Katar’ın sahip olduğu doğalgaz kaynaklarının Türkiye’ye taşınmasından memnuniyet duyduklarını belirterek, iki ülke arasındaki yakınlaşmanın tarım, inşaat, sağlık gibi alanlarda da yatırım fırsatları oluşturduğunu söyledi.

 

Aralık ayında Doha’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad Al-Sani’nin katılımıyla düzenlenen “Türkiye- Katar Yüksek Stratejik Komitesi Toplantısında” ülkeler arasında eğitim, çevre, denizcilik, enerji, bilim ve teknoloji alanlarında 17 anlaşma imzalandığını hatırlatan Al-Şafi, “Katar ve Türkiye arasında yaklaşık 1,3 milyar dolarlık bir ticaret hacmi var. Bunu iki sene içinde iki katına çıkarmak istiyoruz” diye konuştu.

 

“Fiyatla ilgili karalardan üretici tüm ülkeler sorumlu olmalı”

 

Bu yıl haziranda Viyana’da yapılması planlanan ancak ani bir kararla nisan ayına çekilerek Doha’ya alınan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) toplantısı için de Al-Şafi, “Petrol fiyatlarının yükselmesini temenni ediyorum. OPEC ülkeleri dünyada toplam petrol üretiminin yaklaşık yüzde 40’ına tekabül ediyor, orada alınacak kararlar diğer üretici ülkelerde bağlayıcı olmuyor. Petrol fiyatıyla ilgili alınacak kararlardan üretici tüm ülkeler sorumlu olmalıdır” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X