Katlı otopark trafik sorununa çare olacak

İnegöl’de yapımında sona gelinen katlı otoparkın, bölgede trafik sorununu önemli ölçüde gidereceği belirtildi.

Katlı otopark trafik sorununa çare olacak

İnegöl Belediyesi, 15 Temmuz Milli İrade Meydanı’nda 110 araçlık Mehmet Çıracı Katlı Otoparkı’nı hizmete sunmak için gün sayıyor. Trafik yoğunluğunun üst seviyede olduğu ve parklanma sorunlarının sıklıkla yaşandığı bölgede trafik sorununa ciddi katkı sunması beklenen otoparkın yapımında sona gelinidi.

Son rötuşları yapılan binanın 10-15 günlük süre içerisinde hizmete girmesi planlanırken, otoparkta incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, otoparkın belediye binası ve şehir merkezinin olduğu bu bölgeyi ciddi şekilde rahatlatacağını ifade etti. Aktaş, “Bölgedeki ciddi otopark ihtiyacından dolayı burada bir planlama yaptık ve kat karşılığı modeliyle zemindeki iki dükkanı binayı yapan firmaya vermek kaydıyla yaklaşık 2,5 milyon TL’nin üzerinde bir bedelle İnegöl Belediyemize kazandırılmak kaydıyla özel sektörün gücünü kullanarak bir ihale yapıldı. Yaklaşık 10-11 ay önce temelini attığımız bu yapının nasip olursa çok yakın bir zaman içerisinde açılışını gerçekleştireceğiz” diye konuştu.

110 ARAÇ KAPASİTELİ

110 dolayında aracı bünyesinde barındıracak bir alan olduğunu belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Otoparkın belediye binamız ve şehir merkezimizin olduğu bu bölgeyi ciddi şekilde rahatlatacağını, insanların da huzur içerisinde araçlarını park edeceğini umuyoruz. Otoparkın işletmesi de belediyemiz tarafından yapılacak” açıklamalarında bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X