Katliamcı sır oldu

Yılbaşında katliam yapan teröristin Konya’da yakalanan eşi, “DEAŞ sempatisini bilmiyordum” dedi. Teröristle bağlantılı 3 adrese düzenlenen baskınlarda ise evler terk edilmiş çıktı.

Katliamcı sır oldu

İstanbul’da yılbaşı gecesi Reina’da yaşanan katliamla ilgili soruşturma sürüyor. 39 kişiyi öldüren teröristin Türkiye’ye nasıl girdiği ve eylemi nasıl planladığı da netleşiyor.

Kırgızistan’dan eşi ve 2 çocuğuyla 20 Kasım’da uçakla İstanbul’a geldiği iddia edilen teröristin, buradan karayoluyla önce Ankara’ya, daha sonra yine karayoluyla 22 Kasım’da Konya’ya gittiği öne sürüldü. Konya’da emlakçı aracılığıyla aylık bin 100 TL kira ödeyerek stüdyo daire kiralayan teröristin, 3 aylık kira parasını peşin verdiği, emlakçılara da “iş bulmak amacıyla Konya’ya geldiğini söylediği” öğrenildi.

TERÖRİSTİN EŞİ GÖZALTINDA: “DEAŞ SEMPATİSİNİ BİLMİYORDUM”

Televizyon kanallarında önceki akşam saldırganın görüntüsünün yayınlanmasının ardından, Konya’da bazı kişiler 155 Polis İmdat Hattını arayarak, teröristi gördüklerini ihbar etti. Teröristin Konya’da ilişki kurduğu kişiler de polis tarafından belirlendi. Konya Emniyet Müdürlüğü ekipleri önceki gece saat 23.30’da gerçekleştirdiği operasyonla DEAŞ’lı teröristle ilişkisi saptanan bazı kişileri gözaltına aldı. Teröristin Konya’da yaşayan eşinin de gözaltına alındığı, saldırıyı televizyondan öğrendiğini, eşinin DEAŞ’a sempati duyduğunu bile bilmediğini söylediği belirtiliyor.

KATLİAMCIYLA BAĞLANTILI 3 EV TERK EDİLMİŞ

Eşi ve 2 çocuğu ile Konya’da yaşayan teröristin, Selçuklu İlçesi’ndeki Bosna Hersek Mahallesi’nde stüdyo tipi evlerde kalan yabancı uyruklu 3 aile ile temasa geçtiği saptandı. Teröristin ilişki kurduğu ailelerin kaldığı Selçuk Üniversitesi yanınındaki bu mahallede bulunan 3 eve baskın yapan polis kimseyi bulamadı. Yabancı uyruklu ailelerin Reina saldırısından hemen sonra evleri terk ettikleri bilgisine ulaşılırken, evleri kiralayan 2 emlakçı da gözaltına alındı. Kimlikleri açıklanmayan emlakçılar, ilk sorgularında yabancı uyruklu bazı ailelerin ev bulmasına aracılık ettiklerini, ancak Reina baskınını yapan teröriste ve ailesine ev vermediklerini söyledi.

KANLI PLANINI İSTANBUL’DA YAPTI

DEAŞ’lı teröristin Konya’dan 15 Aralık günü otobüsle İstanbul’a gittiği ve burada kaldığı sürece katliam planları yapıp yılbaşı gecesi 39 kişinin öldüğü, 65 kişinin yaralandığı Reina katliamını gerçekleştirdiği belirtildi. Saldırganın Konya Şehirlerarası Terminali’ndeki güvenlik kamera kayıtları da ortaya çıktı. Bir otobüs firmasından ‘Ebu Muhammed’ adına bilet alan teröristin görüntülere tek olarak yansıdığı belirlendi.

HAVALİMANINDA 2 KİŞİ GÖZALTINDA

Bu arada, terör saldırısına ilişkin çalışmasını sürdüren polisler, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’nin giriş katında yer alan arama noktasında şüphe üzerine yabancı uyruklu 2 kişiyi durdurdu. Pasaportları ve üzerindeki belgeleri kontrol edilen 2 şüphelinin cep telefonları ve valizleri de detaylı şekilde incelendi. Yaklaşık bir saat polis noktasında bekletilen yabancı uyruklu şüpheliler, İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan yerleşkesine götürüldü.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X