Kavşak sorununa üstgeçit çözümü

Cerrah Kavşağı’ndaki yeni uygulama sonrası gelen tepkilerin ardından mahalle sakinleriyle biraraya gelen İnegöl Kaymakamı Ali Akça, bölgeye üst geçit yapılacağını açıkladı.

Kavşak sorununa üstgeçit çözümü

SADULLAH ORGAN

Kaymakam Ali Akça, Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından İnegöl-Bursa karayolu üzeri Cerrah Kavşağı’ndaki yeni uygulama ile kavşağın kapatılması ve mahalle sakinleri ile bölgedeki sanayicilerin tepki göstermesinin ardından Cerrah Mahallesi sakinleri ile buluştu. 

Kaymakam Ali Akça, İnegöl Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan ve Bölge Trafik İstasyonu Amiri Başkomiser Gökhan Genç ile birlikte kavşağa giderek mahalle halkıyla bir araya geldi. Mahalle halkının kısa vadede üst geçit, uzun vadede ise alt geçit yapılması isteğine karşılık Kaymakam Ali Akça, kısa vadede bir üst geçidin yapılacağını söyledi. 

Toplantının ardından açıklama yapan Kaymakam Ali Akça, “Cerrah kavşağının kapatılmasına yönelik olarak vatandaşlarımız yaya güvenliğine yönelik taleplerini bizlere ilettiler. Biz o yaya güvenliğine yönelik talepleri aldık. Üst geçidin bir an önce yapılmasıyla alakalı Vilayet makamının kararlılığı var. Bu kavşağın burada açık olduğu zamanlarda da trafik kazalarının önlenmesine yönelik belki ciddi bir vazife ifa etti ama trafik kazaları da maalesef oldu. Hikmet Şahin Köprülü Kavşağı’nın yapılmasıyla beraber buranın kapatılması, trafik kazalarının azaltılmasına yönelik alınan bir karardır. Yaya güvenliği ile alakalı bir problem vardı. Onun çözümü de, kısa vadede üst geçit yapılarak, uzun vadede de bir alt geçit planlamasıyla beraber inşallah aşılacaktır” dedi.

59 KAZA YAŞANDI

Bölge Trafik İstasyonu Amiri Başkomiser Gökhan Genç ise, 1 Ocak 2015 tarihinden bugüne kadar kavşakta önemli kazaların meydana geldiğini belirterek, “59 kazada 64 kişi yaralandı. Bir kişi kaza yerinde, üç kişi de hastanede hayatını kaybetti. Bu kavşak, yeni açılan Hikmet Şahin Köprülü Kavşağı’na 1.1 kilometre mesafede. Yenice Köprülü Kavşağı’na da 1.3 kilometre mesafededir. İki devasa büyüklükteki köprülü kavşağın ortasınla atıl vaziyette kaldı. Trafiği yavaşlatmak, kazaları yoğunlaştırmaktan başka bir şey olmaz” diye konuştu.

“KRİZ SONA ERDİ”

Cerrah Mahallesi Muhtarı Hasan Ayar, “Kaymakam Beyimize çok teşekkür ediyoruz. Üst geçit yapılmasını istedik. O da gereğinin yerine getireceğini söyledi. Halkımız da anlayışla karşıladılar. Kriz sona erdi” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X