Kaya: Öğrenciler yurt sorunu yaşıyor

Eğitim-Bir-Sen Bursa 2 Nolu Şube Başkanı İlyas Kaya, öğrencilerin kayıt döneminde yaşadığı sorunların başında yurt ve ulaşım sorunu olduğunu belirtti.

Kaya: Öğrenciler yurt sorunu yaşıyor

Kaya, “Kredi Yurtlar Kurumunun bazı yerleşkeleri üniversitelerin yerleşkelerine çok uzak yerlerde. Bu durum öğrencilerimizin fiziksel imkânları kullanabilmesini kısıtlıyor. Gece kütüphanede çalışmasını yapmak zorunda olan öğrenciler akşam saatlerinde kaldıkları yerlere gidebilmek için erkenden yola çıkmak zorundalar çünkü akşam 21.00’dan sonra pek çok yere otobüs seferi bitiyor. Ayrıca Kredi Yurtlar Kurumumuzun yapılan iyileştirmelere ve kapasite artırımına rağmen 21. Yüzyılın ihtiyaçlarına cevap vermekten uzak” dedi.

Bazı özel yurtların yalan yanlış taahhütlerle öğrencileri kaydettiklerini ifade eden Kaya, “Yurt yetkililerine inanıp kayıt yaptıran öğrenciler aslında durumun çok farklı olduğunu anladıklarında iş işten geçmiş oluyor. Yurtta çamaşır makinası aylarca arızalı olabilir, duvarlar rutubetten kabarabilir, sıcak suyu kesilebilir, interneti çok yavaş olabilir, yemekler az ve özensiz hazırlanabilir. Bunların biri veya hepsi birden olsa bile öğrencinin yurttan hemen ayrılması mümkün değil. Çünkü bir senelik sözleşme tamamen öğrenci aleyhine maddeler içeriyor” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X