Kayacık Sahili Dalaman Belediyesi Bünyesine Alındı

Dalaman İlçesi’nin Kapıkargın Mahallesi’nde bulunan kükürtlü su alanının Dalaman Belediyesi bünyesine kazandırılmasından sonra Kayacık Sahili’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıkları Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yapılan ihale ile 29 bin met

Kayacık Sahili Dalaman Belediyesi Bünyesine Alındı

Daha önce Kapıkargın Mahallesi’nde bulunan kükürtlü suyun çıktığı alan; Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz’ın girişimleri sonunda Dalaman Belediyesi tarafından kiralanmıştı. Şimdide yine Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz’ın girişimleri ile Kayacık Sahili’de Dalaman Belediyesi bünyesine katıldı. Dalaman’ın Kayacık Sahili Mevkii’nde 29.154.71m2’lik alanda kıyı kullanımı kapsamında şemsiye, şezlong işletmeciliği ile 6 m2 bir adet büfe, 8 adet 72 m2’lik gölgelik, WC, duş, soyunma kabininin kiracı tarafından yapılmak üzere 3 yıl süreyle kiraya verilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkıldı. Dalaman Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz açılan ihaleye Dalaman Belediyesi adına katılmak üzere Ankara’ya gidip, yapılan ihalenin bitiminde ise, 3 yıl süre ile Dalaman Kayacık Sahili’nde 29 bin 154, 71 metrekarelik alan Dalaman Belediyesi kullanımına geçti. Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Muhammet Şaşmaz; “Göreve geldiğimden bu yana Dalaman Kayacık Sahili’ni Dalaman Belediyesi’ne kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyordu. Yaptığımız girişimler sonucu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından Kayacık Sahili ihaleye çıkartıldı. İhaleye katıldık ve kazandık. Artık Dalaman denize daha yakın hale gelecek .Bu alanda yapacağımız çalışmalardan sonra halkımız rahatça Kayacık Sahili’ne ailecek gidebilecek.Yıllardan bu yana bunun sıkıntısını yaşıyorduk. Kilometrelerce denize kıyısı bulunan ilçemizde deniz başında bir çay içebilecek yerimiz yoktu. Artık böyle bir alan kısa süre sonra halkımıza hizmet vermeye başlayacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X