Kayapa’da çevre protestosu

Büyükşehir Belediyesi’nin Kayapa Mahallesi’nde yapmayı planlandığı ve Orman Genel Müdürlüğü’nün ön izin verdiği Katı Atık Yakma ve Bertaraf Tesisleri’ne karşı çıkmak için kurulan ‘Bursa Kayapa Çöp Depolama ve Yakma Tesisi’ne Hayır Platformu’ Kayapa Mahall

Kayapa’da çevre protestosu

‘Kayapa bizimdir, bizim kalacak’, ‘Bu daha başlangıç mücadeleye devam’, ‘Çöp yakma tesis yapma boşuna, yıkacağız başına’, ‘Kayapa’ya uzanan eller kırılsın’ yazılı pankartların açıldığı protesto mitingine Kayapa sakinlerinin yanı sırada çevrede bulunan Tahtalı, Yaylacık, Maksempınar, Hasanağa, Güngören ve Atlas Köyü’nden çoğu kadın yüzlerce kişi katıldı.

DOĞADER Başkanı Murat Demir, Katı Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi Alanı yapılması planlanan bölgenin orman alanı olduğunu, bölgeden gelecekte içme veya sulama amaçlı baraj kurulabilecek potansiyelde Kayapa Barajı kadar su toplama havzasına sahip Güngörmez Deresi’ni besleyen Küçükkaraağaçlı Deresi’nin geçtiğini belirterek, Kayapa Barajı uzun mesafe koruma alanının ilk 3 kilometrelik sınırının da ihlal edildiğini söyledi. 

Katı Atık Yakma ve Bertarf Tesisi’nin kurulmaması için yapılan protesto gösterisine gelen CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın yaptığı konuşmada burada verilen mücadeleyi daha önce Başköy’de, Kozaağaç Köyü”nde gördüklerini söyledi. Kadınların başlattığı mücadeleden zaferle çıkıldığını belirten Aydın, Kayapa’da da aynı sonuca ulaşacaklarını bildiklerini anlattı. CHP Milletvekili Erkan Aydın daha sonra davul zurna eşliğinde katılımcılarla karşılıklı olarak oynadı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X