Kaybedecek vaktimiz yok

Yeni kabinenin açıklanmasının ardından iş dünyasından önemli mesajlar geldi.

Kaybedecek vaktimiz yok

Daha fazla zaman kaybedilmemesi gerektiğinin altını çizen sanayici ve işadamı temsilcileri, reformların ve eylem planlarının bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı. 

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, Başbakan Binali Yıldırım tarafından kurulan 65. Hükümet’ten umutlu olduklarını belirterek, “Hedeflerimize ulaşma noktasında kritik bir dönemdeyiz. Kaybedecek vaktimiz yok. Yeni hükümetten reel sektörün önünü açan eylem planlarının hızla hayata geçirmesini bekliyoruz” dedi. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da, Hükümetin icracı ve kalkınmacı isimlerden oluşmasını çok önemsediklerini vurgulayarak, Türkiye’nin 2023 hedeflerine kararlı adımlarla ilerlemeye devam edeceğinin altını çizdi. Kamu ve özel sektörün birlik ve bütünlük içinde çalışmaya devam edeceğine işaret eden Hisarcıklıoğlu, iş ve yatırım ortamını iyileştirecek reformların hayata geçirileceğine inandığını ifade etti.

EKONOMİ ANA GÜNDEM OLMALI

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, yeni hükümetten kazanımları koruyacak, ekonominin dönüşümünü sağlayacak programların uygulanmasını beklediklerini bildirirken; Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Nail Olpak ”Başbakanımıza ve yeni kabinemize tam destek veriyoruz” ifadelerini kullandı. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi de, yeni hükümetin, Türkiye’nin önündeki sorunların çözümünün yanı sıra üretimi, sanayiyi, ihracatı ve genel olarak ekonomiyi ana gündem olarak belirlemesini umut ettiğini söyledi.

ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR VAR

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, “Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın liderliğinde Başbakanımız Binali Yıldırım’ın reform projeleriyle, yatırım ufkumuzu geliştirecek her kararın arkasında önce iş dünyası olarak biz olacağız” diye konuştu. Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Şeref Fayat ise ekonominin çözüm bekleyen birçok sorunu bulunduğunu ve artık zaman kaybedilmemesi gerektiğini aktardı.

GÜVEN VERİYOR

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken de kısa süre içinde hükümetin kurulmasının, tecrübeli ve icraatçı bakanlardan oluşmasının, esnaf ve sanatkar açısından çok önemli olduğunu ve ekonomiye güven verdiğini kaydetti. Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu da Türkiye ve dünyanın zor ve çetin bir süreçten geçtiğini belirterek, Ekonomik ve yapısal reformların bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini anlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X