‘Kaybedilecek bir tek saniye yok’

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Türkiye’nin uzun bir dönemden beri enerji arz güvenliğini ve çeşitliliğini sağlamak için önemli açılımlar, politikalar ürettiğini belirtti.

‘Kaybedilecek bir tek saniye yok’

Yavuz, Türkiye’nin bu kapsamda 2014’te Şah Deniz II sahasındaki doğalgaz yatağına Türkiye Petrolleri (TP) aracılığıyla yüzde 19, aynı gazı Hazar’dan İtalya’ya kadar taşıyacak Güney Gaz Koridoru’nun Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı (TANAP) ayağına da Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) aracılığıyla yüzde 30 ortak olduğunu hatırlattı. TANAP projesinin Türkiye açısından enerji arz güvenliğini sağlamanın ne kadar önemli olduğunu gösterdiğine işaret eden Yavuz, Başbakan Davutoğlu’nun Azerbaycan ziyareti sırasında Türkiye ve Azerbaycan arasında gerçekleşen görüşmelerde TANAP projesinin daha hızlı bitirilmesi için siyasi desteğin artırılması kararı verildiğini kaydetti.

YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Bu kararın projenin uygulayıcıları olarak kendileri için çok önemli olduğunu dile getiren Yavuz, projeyi yakından katip ettiklerinin altını çizdi. Kenan Yavuz, “Ne kadar erken bitirilebilirse o kadar önemli olduğunun bilincindeyiz. Zaten hızlı bitirilmesi için bin 800 kilometrelik hattın farklı bölgelerinde farklı ihalelerle ayrı firmalara verilmişti ki hepsi eş zamanlı olarak çalışabilsinler diye. Üç inşaat sezonunda bitirilmesi planlandı, çalışma saatlerine bakılacak, malzeme ekipman tedarikindeki etkinliğe bakılacak, firmaların daha hızlı çalışabilmesi için neler yapılacak bunlara bakılacak ve gece gündüz 365 gün 24 saat çalışılacak. Kaybedilecek bir tek saniye bile yok” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X