‘Kaybolmadım hayatımın en güzel iki gününü geçirdim’

Kastamonu’daki Valla Kanyonu’nda kaybolduğu düşünülerek arama çalışması başlatılan ve kanyonun diğer ucundan çıkan doktor Mohaç İkbali Afşar, “Kaybolmadım, kanyonda hayatımın en güzel iki gününü geçirdim.” dedi.

‘Kaybolmadım hayatımın en güzel iki gününü geçirdim’

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Hastanesinde görevli doktor Afşar, dağcı olduğunu ve bugüne kadar birçok dağa tırmandığını söyledi.

İki yıldır kanyonlarla ilgili araştırma yaptığını söyleyen Afşar, “Bu kanyonla ilgili çeşitli araştırmalar yaptım. Buraya gelerek kimseye haber vermeden kanyona girdim. 2 gün sonra çıktım.” dedi.

Kaybolmadığını vurgulayan Afşar, şöyle konuştu:

“Evden ayrılırken eşime en az 2-3 gün süreceğini ama sorunsuz bir şekilde çıkacağımı söyledim. Kanyonda telefon çekmiyor. Telefon bağlantısı kesilince eşim panik yapıp, sağı solu aramış. Eş işte merak etmiş. Jandarmanın, kurtarma ekiplerinin bu refleksi beni çok mutlu etti. İsviçre, Fransa gibi ülkelerde tırmanma denemelerim oldu. Bizim arama kurtarmadaki hızlı refleksimiz, bu ülkeleri aratmayacak nitelikteydi. Kaybolmadım ama birinin kaybolma ihtimaline karşı arama

kurtarmanın bu kadar güçlü olması beni mutlu etti.”

Afşar, kanyonun çok güzel olduğunu dile getirerek, “Ben kaybolmadım, kanyonda hayatımın en güzel iki gününü geçirdim. Valla Kanyonu, dünyanın en harika yerlerinden birisi. Kelebekler, doğal güzellikler, muhteşemdi.” ifadelerini kullandı.

“Tekrar girdiğimde 15 günden aşağı kalmam”

Kanyonun haritasını çıkarmak istediğini anlatan Afşar, “Kanyon tekrar girilmesi gereken bir yer. Orada keşfedilmesi gereken çok şey var. Tekrar girdiğimde 15 günden aşağı kalmam. Her köşesini araştırmak istiyorum. İnsanoğlunun elinin değmediği çok fazla güzellik var. Gerekirse, içeride gördüğüm güzellikleri haritalandıracağım. İzinsiz girdiğim için para cezası kesilecek. Doğal güzellikleri görmenin cezası olmamalı.” dedi.

Çantasını kaybettiği için gece ıslak kıyafetlerle uyuduğunu söyleyen Afşar, “Çıkınca ilk olarak sıcak çay istedim. Orada her şey çok soğuktu. Kanyondan geçerken kolumda ve bacağımda küçük çaplı çizikler ve ödemler oldu. Bunun dışında sağlık sorunum yok.” diye konuştu.

Bölgede rehberlik yapan Cemal Kaya kanyonda birçok doğal tuzak bulunduğunu, kanyona yalnız girilmesinin tehlikeli ve sakıncalı olduğunu belirterek “Kanyonun tek başına aşılması çok güç. Doktor beyin bu kanyonu tek başına geçebilmesini dağcılık tecrübesine bağlıyorum. Bu kanyonu tek başına geçen ilk ve tek kişi. Kanyonun üçte ikilik bölümünden sonra karanlık vadi başlıyor. Burayı aşamayacağını düşünüyordum.” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X