‘Kaydileşme sorunu aşılmazsa sektör güdük kalacak’

Türkiye İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, ”Türkiye’nin önündeki en önemli sorun kaydileşme. Kaydileşmeyen bir ülkenin finans ve mali sektörü büyümeyecektir. Büyümeyen bankacılık sektörü de güdük kalacaktır” dedi.

‘Kaydileşme sorunu aşılmazsa sektör güdük kalacak’

Özince, ‘Dijital Bankacılık Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, Türkiye ekonomisinde son dönemde yaşanan gelişmelerle ilgili de açıklamalarda bulundu. Kurla ilgili herkes gibi kendisinin de endişesi olduğunu ifade ederek, ”Tabii ki uluslararası dalgalanmalara en fazla maruz kalan bir ülke olmak, hele finans alanında, yatırım alanında iş yapanlar açısından çok daha riskli. Ama bunun çaresi de mali sektörümüzün derinleştirilmesi ve tabii ki hepimizin istikrara inanması. Herkesin sürekli istikrara omuz vermesi lazım. Yani sandalı sallamanın hiçbir faydası olmadığını görüyoruz” dedi.

BİR KRİZ HİSSETMİYORUZ

Ersin Özince’ye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘Ekonomide şu andaki bu geçici kriz aşılacaktır’ sözleri ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in ‘Son dönemlerde bankalara vurmak, bankaları hırpalamak moda. Bu son derece yanlış’ ifadelerine ilişkin yorumu da soruldu. Siyasetçilerin düşüncelerini değerlendirmeyi doğru bulmadığını ifade eden Özince, şöyle konuştu: ”Bu konuda daha önce yaptığım beyanlar doğru yansımadı veya doğru anlaşılmadı. O nedenle Sayın Cumhurbaşkanımızın değerlendirmesine atfen veya cevaben değil ama ben Türkiye’de bir kriz ortamı olduğunu zannetmiyorum.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X