Kayıhan Pala’ya tam destek

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından; Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim görevlisi ve aynı zamanda TTB Covid-19 izleme grubu üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala hakkında bir haber sitesinde yayınlanan röportaj nedeniyle açılan soruşturma protesto edildi.

Kayıhan Pala’ya tam destek

Bursa Valiliği’nin ihbarı ile ‘Halkı yanlış bilgilendirici ve paniğe sevk edici’ açıklama yaptığı iddiasıyla soruşturma geçiren Pala için Bursa Tabip Odası ev sahipliğinde Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi tarafından yapılan basın açıklamasına; sivil toplum örgütleri, sendikalar ve TMMOB’a bağlı akademik odaların temsilcilerinin yanı sıra Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de katıldı. Bursa Akademik Odalar Birliği Oditoryumu’nda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Bursa Tabip Odası Başkanı Güzide Elitez, Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Ceza Muhakemesi Kanunu uyarınca bir suçun işlendiği izlenimi dahi olmadığı için, soruşturma başlatmaması gerektiğini kaydederek, Pala’nın açıklamayı üniversitedeki görevi nedeniyle yaptığını varsayarak, dosyayı soruşturma izni değerlendirmesi için Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne gönderdiğini hatırlattı.

“HAKLARIMIZI SAVUNMAK İÇİN BİR ARADAYIZ”

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Sinan Adıyaman da, Kayıhan Pala’nın da doğru bilgiyi, en çok ihtiyaç duyulan dönemde topluma aktarmak için çaba gösterdiğini ifade ederek, “Halk sağlığı bilgilerini topluma aktarmak toplumsal bir görevdir. Uluslararası Sağlık Tüzüğü gereğince de, pandemi ile ilgili verilerin toplanması, karşılaştırılması, çözümlenmesi, değerlendirilmesi ve bunların halk sağlığı hizmetlerine yansıtılabilmesi için paylaşılması zorunludur. Kayıhan Pala hakkındaki şikayet ve soruşturma süreci tam olarak bilim insanlarının ve toplumun özgürlük ve hak alanlarının ortadan kaldırılmasına yöneliktir. Hekimlik mesleğinin hasta ve toplum yararını önceleme ilkesi gereği, topluma salgınla ilgili bilimsel bilgilerin aktarılmasını engelleme girişimlerine derhal son verilmesini istiyoruz. Bilim insanlarının hakikati aramasına izin vermeyen, bilimsel yaklaşıma baskı girişimlerinin karşısında haklarımızı savunmak için bir aradayız” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X