Kayınvalidesiyle evlendireceği bahanesiyle dolandırdı

Bursa’da bekar olan bir kişi, kayınvalidesiyle evlendireceği bahanesiyle 74 yaşındaki adamın 22 bin lirasını dolandırdı.

Kayınvalidesiyle evlendireceği bahanesiyle dolandırdı

BÜLENT CİVANOĞLU / OLAY

Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesinde yaşayan M.F.A, eşinin vefat etmesinin ardından evlenmek için eş aramaya başladı. Yaşlı adam durumu ikamet ettiği mahalledeki komşularına da haber verdi.

Olayı duyan 44 yaşındaki Mehmet Ali Ö., M.F.A,’nın Yıldırım ilçesindeki işyerine gitti. Zanlı, M.F.A’ya, onu Azerbeycan’da ikamet eden ve dul olan kayınvalidesiyle evlendirebileceğini söyledi. Yaşlı adam zanlının teklifini kabul ederken, Mehmet Ali Ö, kayınvalidesini Türkiye’ye getirmek için ondan zaman zaman çeşitli miktarlarda para istedi. Şüpheli bu şekilde M.F.A’nın 22 bin lirasını aldı.

M.F.A. son alarak Mehmet Ali Ö’nün kendisinden aldığı kredi kartıyla fazla harcama yaptığını fark edince dolandırıldığını anlayarak durumu polise bildirdi.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi’ne bağlı Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri şüphelinin kimliğini tespit etti. M.F.A. ile işbirliği yapan ekipler, ondan zanlıyı iş yerine davet etmesini istedi. Yaşlı adamın daveti üzerine Yıldırım ilçesindeki iş yerine gelen Mehmet Ali Ö. polis tarafından gözaltına alındı.

Yaşlı adamı kayınvalidesiyle evlendireceği bahanesiyle dolandıran zanlının hiç evlenmediği öğrenildi. Şüphelinin daha önce de telefon dolandırıcılığı suçundan tutuklandığı, kısa süre önce tahliye olduğu bildirildi.

Şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X