Kayıp askerden acı haber!

Tekirdağ’da içinde 4 asker, 2 polis ile 1 vatandaşın bulunduğu zırhlı personel taşıyıcı şiddetli sağanak sonucu dere suyuna kapıldı. 6 kişi kurtarılırken, kayıp olan askerin cesedine ulaşıldı.

Kayıp askerden acı haber!

Tekirdağ’ın Saray ilçesinde dünkü şiddetli sağanakta, zırhlı aracın yükselen dere suyuna kapılması sonucu kaybolan askerin cesedine bu sabah ulaşıldı.

Şiddetli sağanak nedeniyle Galata Deresi suyu aniden yükseldi. Vatandaşlar polisten yardım istedi. Derenin yükselmesi nedeniyle karşı kıyıya geçemeyen polis ekipleri de askeriyeden yardım talep etti.

Karşı kıyıya geçmek isteyen, içerisinde 4 asker, 2 polis ve 1 vatandaşın bulunduğu zırhlı personel taşıyıcı, Kiremithaneler mevkisinde akıntıya kapılarak, devrildi. Araç içerisindeki 3 asker, 2 polis vevatandaş kendi çabaları ve çevredekilerin yardımıyla kurtarılırken, 1 asker akıntıya kapıldı.

Kayıp askeri bulmak için dünden itibaren bölgeye sevk edilen AFAD, UMKE, İl Emniyet Müdürlüğü Deniz Polisi Sualtı ekibi ve itfaiye ekipleri arama çalışması başlattı.

Gece ara verilen arama çalışmalarına bu saba erken saatlerden itibaren yeniden başlandı. Aralarda askeri aracın sel sularına kapıldığı yere yaklaşık 500 metre uzaklıkta şehit olduğu belirlenen askerin cesedine ulaşıldı.

Öte yandan Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Saray Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan askerler, polisler ve vatandaşı ziyaret etti. Hastanede tedavi görenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Bölgeye gelen 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Mehmet Daysal’da yetkililerden bilgi aldı.

”ARAÇTAN ATLADILAR”

Görgü tanığı İsmail Ataç, evinin balkonundan dereye bakarken, bir askeri aracın derenin karşısına geçmeye çalıştığı sırada köprüde devrildiğini gördüğünü belirtti.

Araçtakilerin dışarıya çıktıklarını görerek hemen yardıma koştuğunu anlatan Ataç, olayı gördüğünde çok korktuğunu belirtti.

Olay sonrası bir askerin araçta olduğunun söylenmesi üzerine arama çalışmaları başlatıldığını aktaran Ataç, ”Askeri araç yolun karşısına sağanak yağış nedeniyle mahsur kalan vatandaşları kontrol etmeye gidiyormuş. Zırhlı personel taşıyıcı, yolun karşısına geçmek isterken, köprünün sol tarafına düşerek suya kapıldı. Araçta bulunanların bazıları dışarı atladı. İlk müdahaleye biz koştuk ve araçtan atlayan vatandaşları kurtardık. Araç sürüklenerek aşağıya gitti. Biz 6 kişiyi kurtardık. Bir askerin ise kayıp olduğu söylendi, onu bulamadık” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X