Kayıp astsubay Türkiye’ye getirildi

Başbakan Davutoğlu, Suriye sınırında kaçakçılara karşı görev yaparken alıkonulan astsubayın, MİT’in başarılı operasyonuyla yurda getirildiğini bildirdi.

Kayıp astsubay Türkiye’ye getirildi

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırında kaçakçılara karşı görev yaparken alıkonulan astsubayın yurda getirildiğini bildirdi.

 

Başbakan Davutoğlu, Twitter hesabından, Suriye sınırında görev yapan bir astsubaydan haber alınamamasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

 

Davutoğlu, açıklamasında, “Suriye sınırında kaçakçılara karşı görev yaparken alıkonulan astsubayımızı az önce ülkemize getirdik. MİT’in başarılı operasyonuyla yuvasına dönmekte olan askerimize, ailesine ve Türk Silahlı Kuvvetlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Astsubayımızın ülkemize dönüşü nedeniyle milletimizin gözü aydın” ifadesini kullandı.

 

Soruşturma yapılacak

 

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Arınç da Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin soruları üzerine “Bugüne kadar çok başarılı operasyonlarla yüzümüzü güldüren ve kendi görevini çok iyi bir şekilde yapan Milli İstihbarat Teşkilatımız, kıtasından bir süre ayrılan ve kendisinden haber alınamayan, irtibat kesilmiş bulunan Piyade Kıdemli Çavuş Özgür Örs’ü buldu, getirdi” dedi.

 

Bülent Arınç, “Elbette bir soruşturma yapılacaktır. Kendisinin vereceği bilgiler dahilinde bu irtibat kesilme olayının ne şekilde olduğu, kimler tarafından olduğu, nasıl cereyan ettiği konularını hep beraber öğrenmiş olacağız zamanı geldiğinde” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X