Kayıp dağcıların kalıntıları 45 yıl sonra bulundu

İsviçre’de Matterhorn Dağı’nda bulunan insan kalıntılarının 45 yıl önce kaybolan 2 Japon dağcıya ait olduğu belirlendi.

Kayıp dağcıların kalıntıları 45 yıl sonra bulundu

Japonya Dışişleri Bakanlığı, kalıntıların 18 Ağustos 1970’te 4 bin 478 metre yüksekliğindeki Matterhorn Dağı’na tırmanırken tipi nedeniyle kaybolan 21 yaşındaki Masayuki Kobayashi ile  22 yaşındaki Michio Oikawa’ya ait olduğunu açıkladı. 

Eylül ayında 2 bin 800 metre yükseklikte bir dağcı tarafından bulunan kalıntılar, incelenmek üzere Cenevre’deki bir laboratuvara götürülmüştü. 

İsviçre polisi, 1925 yılından bu yana Matterhorn Dağı’na tırmanırken kaybolanların listesini tutuyor. Kalıntıların bulunmasının ardından Japonya Konsolosluğu ile temasa geçen polis, kayıp Japon dağcıların ailelerinden DNA örneği istemişti. 

İsviçre Alpleri’ndeki buzullar, küresel ısınmaya bağlı olarak son 20 yıldır küçülüyor. Buzulların erimesiyle kayıp dağcıların kalıntıları gün ışığına çıkıyor. Ekim ayında da 1974’te Alpler’e tırmanırken kaybolan bir Çek dağcının kalıntıları bulunmuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X