Kayıp denizaltıdan yedi uydu sinyali

Arjantin’de üç gün önce Güney Atlantik Okyanusu açıklarında seyir halindeyken telsiz bağlantısı kesilen askeri denizaltıyı arama çalışmaları sürerken, 44 mürettebatı bulunan ASA San Juan denizaltısından geldiği düşünülen uydu telefonu sinyallerinin tespit

Kayıp denizaltıdan yedi uydu sinyali

Ülkenin güneyindeki Ushuaia Limanı’nda rutin faaliyetini tamamladıktan sonra, başkent Buenos Aires’in 250 kilometre güneyindeki Mar del Plata Üssü’ne dönerken kaybolan ARA San Juan denizaltısını bulmak için Arjantin donanmasına ait bir destroyer ve iki korvetin, denizaltıdan en son haber alınan bölge olan Valdez Yarımadası’nın 430 kilometre açıklarında arama çalışması yürüttüğü belirtildi. Arama-kurtarma çalışmalarına ABD, İngiltere ve bölge ülkelerinden destek geldiği, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi’ne (NASA) ait bir P-3 Orion keşif uçağının çalışmalara katılmak üzere bölgeye intikal ettiği kaydedildi.

TELSİZ BAĞLANTISI…

Denizaltının iç aksamındaki bir elektrik arızası nedeniyle telsiz bağlantısının kesildiği tahmin edilirken, ASA San Juan denizaltısından geldiği düşünülen uydu telefonu sinyallerinin tespit edildiği bildirildi. Arjantin Savunma Bakanlığı bugün yaptığı açıklamasında, üç gün önce arama kurtarma çalışması başlatılan San Juan isimli denizaltındaki mürettebatın, deniz üssüyle yedi kez iletişime geçmeye çalıştığını söyledi. Arjantin Donanması’nın resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada da, ‘Cumartesi saat 10.42 ile 10.52 arasında, farklı üslerde 4 ila 36 saniyelik kısa uydu aramaları tespit edilmiştir. Bunların kayıp denizaltı mürettebatının yeniden karayla bağlantı kurma çabası olabileceği değerlendirildiğinden sinyallerin kaynağı araştırılmaktadır’ ifadeleri yer aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X