Kayıp geminin akıbeti belli oldu!

İstanbul Şile açıklarında radardan kaybolan, 10 kişilik mürettebatın olduğu yük gemisi battı. Gemiyi arama çalışmalarında, 4 kişinin cesedine ulaşıldı.

Kayıp geminin akıbeti belli oldu!

Geçtiğimiz Cuma günü öğleden sonra Gemlik Rorda Port Limanı’ndan ayrılan demir tozu yüklü gemi, İstanbul Şile açıklarında battı. 10 mürettebattan 4’ünün cesedine ulaşıldı, arama-kurtarma çalışmaları devam ediyor.

BAŞBAKAN: ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Başbakan Binali Yıldırım, batan gemiyle ilgili, “Maalesef dün gece Karadeniz’in kuzeyinde bir kosterimiz bilinmeyen bir nedenle batmıştır. 11 personeli arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İnşallah personele sağ salim ulaşırız. Bir kez daha bu olaydan dolayı da gemide bulunan personelin yakınlarına geçmiş olsun diyorum. Arama kurtarma çalışmaları, inşallah başarıyla tamamlanmış olur.” dedi.

İSMİ “BİLAL BAL”, 10 KİŞİLİK MÜRETTEBATI VAR

Edinilen bilgiye göre; 78,5 metre uzunluğunda, 13 metre genişliğindeki Bilal Bal isimli kargo gemisi Şileaçıklarında battı. Gemide bir kaptan, bir ikinci kaptan, başmühendis, ikinci makinist, iki usta gemisi, bir gemici, iki yağcı ve bir aşçı olmak üzere 10 kişilik mürettebat bulunduğu öğrenildi.

İŞTE PERSONELİN İSİMLERİ

Gemide, Kaptan Refik Telci, İkinci Kaptan Cüneyd Yedican, Başmühendis Ali Doğan, İkinci MakinistHüsamettin Yazıcı ile gemiciler Mert İlkmen, Nihat Küçük, Nedim Alicem, Sabri Yıldırım, Engin SelçukVedat Odabaşı’dan oluşan 10 kişilik mürettebat bulunuyordu.

SAHİL GÜVENLİK, İHBAR ÜZERİNE HAREKETE GEÇTİ

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, 04.25’te “ARTUR” isimli gemiden Şile açıklarında üzerinde “Bilal Bal” yazılı can salı ve filika görüldüğü ihbarı üzerine harekete geçti.

GEMİYE AİT CAN SİMİDİ VE CAN SALI BULUNDU

Bunun üzerine Kıyı Emniyeti’ne ait 3 bot ve bir Sahil Güvenlik botu olay yerine intikal etti. Arama çalışmalarında üzerinde “Bilal Bal” yazılı can simidi ile “ORAPİN 4” yazılı şişme can salı bulundu.

KARADAN VE DENİZDEN ARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Kargo gemisini arama çalışmaları, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait arama kurtarma gemisi, Kıyı Emniyeti römorkörleri ve helikopterle karadan ve denizden devam ediyor.

Münferit arama çalışmalarından sonuç alınamaması üzerine saat 07.15’te KIYEM 1, KIYEM 5, KIYEM 8 botlarıyla Sahil Güvenlik botu tarafından deniz alanında geniş arama sahasında arama faaliyetleri sürdürülüyor.

Çalışmaların Şile’nin Ağva Karacaköy’den 12 deniz mili uzaklıkta sürdürüldüğü belirtildi.

“ALEV KARTALI” DA ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINDA

İBB İtfaiye yangın söndürme helikopteri “Alev Kartalı”, Başkan Mevlüt Uysal tarafından Şile açıklarında arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere görevlendirildi.

3 BİN 800 TON YÜKÜ VARDI

Geminin battığının kesinleşmesi üzerine en büyük ve en hızlı kurtarma gemilerinden Nene Hatun gemisiyle Kıyı Emneyeti Genel Müdürü Hızırreis Deniz ve üst düzey yetkililer Arslan Dede, Suat Parlar olay yerine gitti. 3 bin 800 ton demir tozu yüklü koster tipi geminin neden battığı araştırılıyor.

DAHA ÖNCE DE İKİ KAZA ATLATMIŞ

29 Temmuz 2017 tarihinde, Tuzla Tersanesinden kalkıp Samsun’a gitmekte olan 1863 grosa tonluk 79 metre uzunluğundaki Bilal Bal adlı kargo gemisi Büyükada önündeki Çakar sığlığında karaya oturmuş.

Bilal Bal isimli gemi daha öncede İnebolu Limanı’ndan bakır madeni yükledikten sonra iskeleden ayrıldığı sırada manevra yaparken karşı iskelede demirli haldeki İnebolu Tersanesi’ne ait gemi onarım havuzuna çarpmıştı.

Geminin Özellikleri:

IMO: 7358664

MMSI: 271000077

Çağrı İşareti: TCBR6

Bayrak: Türkiye [TR]

AIS Vessel Type: Cargo

Gross Tonnage: 1863

DWT: 2999 t

Length Overall x Breadth Extreme: 78.52m × 13.09m

Yapım Yılı: 1974

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X