Kayıp Katarlı çocuk bulundu

Kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ’da dün akşamüstü kaybolan Katarlı 9 yaşındaki çocuk bulundu.

Kayıp Katarlı çocuk bulundu

Katar’dan Türkiye’ye turist olarak gelen 9 kişilik aile dün Uludağ’a çıktı.

Zirvede yemek yedikten sonra İstanbul’a dönmek isteyen aile, 9 yaşındaki İbrahim Najib El Mansouri’nin yanlarında olmadığını fark etti.

Bir süre arama yapan aile çocuğu bulamayınca durum jandarmaya bildirildi.

Çocuğu bulmak için Jandarma Arama Kurtarma, Jandarma Özel Harekat, AKUT, NAK, Yıldırım Belediyesi Arama Kurtarma, Bursa Büyükşehir Belediyesi Arama Kurtarma, İHH ve UMKE ekipleri seferber oldu.

Gece boyunca Uludağ’ın her yerinde arama yapan ekipler, çocuğun izine rastlamadı. Sabah saatlerinde tekrar arama başlatan ekipler, araziye dağıldı.

Öte yandan jandarma ekipleri, havanın aydınlanması ile beraber drone uçurmaya başladı.

Bölgeyi drone ile havadan tarayan ekiplerin yanısıra jandarma ekipleri de araçlarına ailesini alarak anonslar yaptırıyordu.

Kayıp Katarlı Çocuk Bulundu

Bülent Civanoğlu / OLAY


Saatlerdir aranan Katarlı kayıp 9 yaşındaki çocuk İbrahim Najib El Mansouri ekiplerin yoğun çabası sonucunda bulundu.

Çocuğun 1 saatlik yürüme mesafesinde bulunduğu, ailesinin yanına getirildiği ve sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.

“Geceyi uyuyarak geçirmiş”

Çocuğu bulan JAK Uzman Çavuş Musa Tamkoç, gazetecilere yaptığı açıklamada, kayıp ihbarının ardından Sarıalan mevkisine gelerek ailesinden çocuk hakkında bilgi aldıklarını söyledi.

Dağlık ve kayalık alandan uçurumdan aşağıya indiklerini, dereden geçtiklerini anlatan Tamkoç, Katarlı çocuğu Gölcük Çayırı mevkisinde bulduklarını ifade etti.

Çocuğun nasıl bulunduğunu da anlatan Tamkoç, “İbrahim diye yüksek sesle bağırdım. Biraz sonra sesi geldi. Çocuk beni görünce hafif kaçtı. Elma, çikolata, su verdim. İbrahim, ‘Baba, anne gitti’ dedi. Komutanlarımız çocuğun ailesinin kimliklerini atmıştı. Onu gösterdikten sonra öz güven geldi. Çocukla sonra anlaştık.” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X