Kayıt dışı uyarısı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kayıt dışı ekonominin, vergi tahsilatına ve ‘dürüst esnafın’ gelirine zarar verdiğini ifade etti.

Kayıt dışı uyarısı

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, kaçak ürün ticaretini engellemek için tüm paydaşların mücadele ettiğini belirtti. Alınan tedbirlerle kaçak sigara ticaretinde gerileme meydana geldiğine dikkati çeken Palandöken, bu çerçevede vergi tahsilatının yaklaşık 2 milyar lira arttığını bildirdi. Palandöken, kaçakçılık suçlarına verilen hapis cezalarının artırılması, kaçak sigarayı yakalatanlara para ödülü verilmesi, denetimlerin artırılması, ALO 136 ihbar hattının kullanımının teşvik edilmesi gibi gelişmelerin söz konusu mücadelede etkili olduğunu vurguladı.

OLUMSUZ ETKİLİYOR

Kayıt dışı ekonominin önemli boyutlara geldiğine işaret eden Palandöken, şöyle devam etti: ”Gayrisafi yurtiçi hasılanın yüzde 26’sını oluşturan kayıt dışı ekonomi, ekonomik istikrarı olumsuz etkiliyor. Kayıt dışılık, devletin vergi tahsilatına ve dürüst esnafın gelirine zarar veriyor. Özellikle akaryakıt, sigara, alkol gibi yüksek vergili ürünlerdeki kaçağa dikkat etmek gerek. Sorun, vergi kayıpları ile de sınırlı değil. Nereden geldiği, içeriği bilinmez, kaçak ürünler organize suç örgütlerinin finansmanını oluşturur” değerlendirmesinde bulundu.

DİKKAT BİLMEDİĞİN GERÇEKLER VAR

TESK Başkanı Palandöken, kaçak ürün ticaretiyle mücadele kapsamında ‘Dikkat, Bilmediğin Gerçekler Var!’ kampanyası düzenlediklerini anımsatarak, bu kapsamda Türkiye genelinde 150 bin perakende satış noktasına binlerce poster ve broşür dağıtıldığı kaydetti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X