‘Kayıtdışı ile mücadelede göreve hazırız’

Bursa Yeminli Mali Müşavirler Odası (BYMMO) Başkanı Tayfun Beşe, görev verildiği takdirde Türkiye’de yüzde 40’lara ulaşan kayıtdışılığın önlenmesinde önemli bir görevi üstleneceklerini söyledi.

‘Kayıtdışı ile mücadelede göreve hazırız’

ASLIHAN AYDIN

 

Oda’nın önceki akşam Crowne Plaza’da gerçekleştirilen 25’inci yıl kutlamasında konuşan Beşe, Oda’nın, dönemin defterdarı Halit Demir öncülüğünde Heykel’de 20 üye ile kurulduğunu, şu an 175 üye ile Bursa Akademik Odalar Birliği’nde (BAOB) faaliyetlerini sürdürdüğünü anlattı.

Çok fazla sıkıntılarının olmadığını dile getiren Beşe, “Meslek yasamız 1989 yılında çıktı ve 2007’de çok az bir değişikliğe uğradı. Dolayısıyla yasadan doğan bazı sıkıntılar var. Bunun için sanırım uygun bir ortam bekleniyor” dedi.

GELİŞTİRİLMESİ GEREKİYOR

Büyük işletmelerin müşavirliklerini yaptıklarını ifade eden Beşe, “Dolayısıyla bizim mesleğimizde odaların işlevlerinin daha da artırılması gerekiyor. Yeminli mali müşavirlik bana göre bir denetim mesleğidir, geliştirilmesi gerekiyor” diye konuştu. Beşe, Türkiye’de kayıt dışının yüzde 40’lar civarlarında olduğuna dikkat çekerek, şunları kaydetti: “Bunun önlenmesi için yeminli mali müşavirler çok önemli bir görevi ifa edebilir. Ama gerekli önem ve görevler verilmek şartıyla. Tabi desteklenmeleri gerekiyor. Bunu maliye politikası olarak devlet büyüklerinin düşünmesinde yarar var.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X