‘Kayıtdışı ile mücadeleyi vicdani boyuta taşımalıyız’

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kayıtdışılıkla mücadelenin önemli olduğunu belirterek, ”Bu konuda mücadelemizi vicdani bir boyuta taşımamız lazım” dedi.

‘Kayıtdışı ile mücadeleyi vicdani boyuta taşımalıyız’

Müezzinoğlu, Isparta’daki programı kapsamında bir otelde düzenlenen ‘İl Değerlendirme Toplantısı’ ve Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) düzenlenen ‘İş Dünyası Kayıtsız Kalmıyor Projesi’nin açılış ve tanıtım toplantısına katıldı. Müezzinoğlu, burada yaptığı konuşmada, bir puanlık bir kayıtdışılığı kayıt içine alabilmenin Türk ekonomisine katkısının yaklaşık 2 milyar lira olduğunu vurguladı.

Müezzinoğlu şöyle devam etti:

”Biz kayıt dışını yüzde 52’lerden yüzde 34’lere indirmişiz. Bu şu anda Türkiye ekonomisinin 3’te 1’i kayıt dışı demek. Bir puanı 2 milyar liraysa, demek ki her yıl 65 milyar gibi bir rakam kayıt dışılıktan başkalarının istismarına, birilerinin haksızlığa uğramasına, birilerinin de haksız kazanç sahibi olmasına vesile oluyordu. O zaman biz medeni bir toplum olabilir miyiz? Biz o zaman adaletli bir toplum olmadan dünya ile yarışta var olabilir miyiz?”

İDDİAMIZI SÜRDÜREMEYİZ

”Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olalım derken, 3’te 1’inin kayıt dışı olduğu bir ekonomide biz bu iddialarımızı sürdürebilir miyiz” diye soran Müezzinoğlu, kamu ve yöneticiler olarak dinamikleri çok daha güçlü hale getirmeleri gerektiğini kaydetti. Kayıt dışıyla mücadelenin sadece denetimle başarılı olmayacağına işaret eden Müezzinoğlu, ”Diğer taraftan hakkını arayabilen, haksızlığa karşı durabilen, haramla helalin farkını ölçebilen bir toplum, iş adamı ve iş dünyası olması gerekiyor. Kayıt dışılıkla mücadelemizi vicdani bir boyuta taşımamız lazım. Yalnız denetim boyutuyla gidersek, ‘Denetledik yüzde 10’unu yakaladık, şöyle ceza kestik, bu cezalar dolayısıyla şu başarıları elde ettik’ diye övünürüz. Ama esas gidilmesi gereken mesafeyi kat edememiş oluruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X