Kaynak Holding’deki gizli bölmeden sunucu çıktı

Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği’nin kararı doğrultusunda kayyumların atandığı Kaynak Holding’in Bağcılar’daki binasında duvar içindeki gizli bölmede, Kimse Yok Mu Derneği’ne ait bir sunucu bulundu.

Kaynak Holding’deki gizli bölmeden sunucu çıktı

Alınan bilgiye göre, Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca “Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması” (FETÖ/PDY) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding’e yönelik soruşturma kapsamındaki incelemeler sürüyor. 

Holdingin Bağcılar’daki Teker İş Merkezi’nde duvar içindeki gizli bölmede 300 terabayt büyüklüğünde server bulunmasının ardından, aynı bölme içinde Kimse Yok Mu Derneği’ne ait ayrı bir sunucu olduğu tespit edildi.

Durumun bildirilmesi üzerine soruşturmayı yürüten savcılığın talebiyle Anadolu 3. Sulh Ceza Hakimliği, 40 terabayt büyüklüğündeki sunucu üzerinde inceleme yapılabilmesi amacıyla kopyalama ve el koyma kararı verdi.

Hollanda’ya kaçırılan 30 milyon lira için dava

Öte yandan soruşturma kapsamında holdinge atanan kayyumlar incelemelerinde, eski yönetim kurulunun 30 milyon lirayı ortaklarına kar payı olarak dağıtma kararı aldığını tespit etti.

Ancak, 30 milyon liranın ortaklara dağıtılmadığını tespit eden kayyumlar, bu paranın 3 seferde avro olarak Hollanda’ya aktarıldığını belirledi.

Eski yönetim kurulunun bu kararı alırken de imza eksikliklerinin bulunduğu belirtildi.

Kayyumların, 30 milyon liranın Hollanda’ya aktarılmasına ilişkin “yönetim kurulu kararının iptali ve paranın iadesi” istemiyle ticaret mahkemesine dava açacağı öğrenildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X