Kayyuma servet

Koza İpek’in ardından Kaynak Holding de kayyuma devredildi. ‘Fethullahçı Terör Örgütü’yle ilişkilendirilen holdingi yönetecek 7 kayyuma, mahkeme kararıyla, şirket kasasından 735 bin TL aylık ödenecek.

Kayyuma servet

“Paralel Devlet Yapılanması” soruşturması kapsamında “Fethullahçı Terör Örgütü”ne finansal destek sağlamakla suçlanan Koza İpek Holding’in ardından Kaynak Holding’e de dün kayyum heyeti atandı.

İstanbul Kartal’daki Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebiyle Kaynak Holding’e bağlı 19 şirket, bir vakıf ve bir derneğe kayyum el koydu.

100’E YAKIN POLİSLE GİRDİLER

İstanbul Anadolu 10. Sulh Ceza Hakimliği’nin atadığı kayyumlar, şirketin İstanbul’daki Üsküdar, Bağcılar ve Bayrampaşa’daki yönetim binalarına dün 100’e yakın polis eşliğinde girdi. Çevik Kuvvet ise çevrede güvenlik önlemi aldı. Holding şirketlerinde 8 bini aşkın çalışan olduğu belirtiliyor.

YÖNETİCİLERİN İŞİNE SON

Kayyumlar, şirket yöneticilerinin binaya gelmesini bekledi ve ardından bu yöneticiyerih işine son verdi. Eğitim, perakende, lojistik gibi sektörlerde faaliyet gösteren Kaynak Holding’e bağlı şirketler arasında Sürat Kargo, Nt Mağazaları (kırtasiye), Fem Yayınları gibi kurumlar bulunuyor. 

7 KAYYUMA AYLIK 735 BİN TL MAAŞ

Kayyuma devredilen 19 şirket ile dernek ve vakfa 7 kişilik kayyum heyeti atandı. Mahkeme kararına göre, kayyumlara her bir şirket için aylık 5’er bin lira ödeme yapılacak. Atama kararı 21 şirket ve kurumu kapsadığı için, her bir kayyumun alacağı aylık ücret 105 bin lira olacak. Kayyumlara toplam aylık yapılacak ödeme ise 735 bin lira. İşin niteliği ve ağırlığı dikkate alınarak kayyumların aylığının belirlendiği ifade edilen mahkeme kararında, söz konusu maaşların şirket bütçesinden karşılanmasına da hükmedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X