Kaza bölgesinde kızak kiralama durduruldu

Uludağ’da, 7 yaşındaki Elif Uymuşlar’ın kızakla kayarken düşerek yaşamını yitirmesinin ardından, kaza bölgesinde kızak kiralamanın durduruldu.

Kaza bölgesinde kızak kiralama durduruldu

Uludağ’da kar motoru işletmeciliği yapan Nusret Santur, kazanın yaşandığı bölgede güvenlik tedbirlerinin yeterli olmadığını öne sürerek, başka kazaların yaşanmaması için daha kuvvetli tedbir alınması gerektiğini ifade etti. Tehlikeli bölgeye geçişi engelleyen tellerin karla kaplı olduğunu söyleyen Santurun, ‘Bu teller fazla yağan kar nedeniyle kar altında kalmış. Kızak bu tellerin üzerinden aşarak dere yatağına düşmüş. İnşallah bir daha böyle talihsiz bir olay yaşanmaz’ dedi.

ÜZÜCÜ BİR OLAY

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren de,  kazanın, kızakla kayma alanının dışında meydana geldiğini belirterek, ‘Keşke olmasaydı, çok üzücü bir olay’ dedi.

Beceren, kazanın pist dışında meydana geldiğini, ‘bu nedenle pistlerde güvenlik tedbirlerinin eksik olduğu yönünde bir değerlendirmenin doğru olmayacağını’ söyledi.

Uludağ’da normal kayakla ve kızakla kayılacak yerlerin belirlendiğini, işletmelerin de tatilcileri bu konuda uyardığını ifade eden Beceren, bazı işletmelerin kaçak olarak kızaklarını kiraya verebildiğini belirterek, ‘Kızaklarını kaçak kiraya verenler, müşterilerini ‘şu bölgede kayın’ diye uyarmıyorlar. Bazen kızakla kayanların kayak alanlarına da girdiği oluyor. Kaza, kızakla kayma alanının dışında meydana gelmiş. Keşke olmasaydı, çok üzücü bir olay. Uludağ’da ilk kez böyle bir olay meydana geliyor, keşke olmasaydı’ ifadesini kullandı. 

GÖZYAŞLARI ELİF İÇİN

Öte yandan, Elif Uymuşlar son yolculuğuna uğurlandı. Kazayı hafif yaralı olarak atlatan ve tekerlekli sandalye ile cenazeye getirilen anne Ceyda Uymuşlar, güçlükle yerinden kalkarak küçük kızı Elif’in tabutuna son bir kez sarıldı ve gözyaşı döktü. Baba Cengiz Uymuşlar ise ayakta durmakta güçlük çekmesine rağmen, bir an olsun kızının tabutu başından ayrılmadı. Acılı anne Ceyda Uymuşlar kameralara doğru güçlükle, ‘Madem çekiyorsunuz, herkes kızıma dua etsin’ demekle yetindi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X