Kazada hayatını kaybetti… Okulunda yas var

Ailesi ile birlikte Sivas’ta askerlik görevini yapan ağabeyinin yanına giderken kazada hayatını kaybeden İnegöllü lise öğrencisi Halim Kartal için sınıfında tören düzenlendi. Gencin ölümü arkadaşları ve öğretmenlerini yasa boğdu.

Kazada hayatını kaybetti… Okulunda yas var

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, Dörtçelik Mesleki ve Teknik Lisesi Makine Teknoloji Alanı 12. sınıf öğrencisi Halim Kartal, 26 Şubat’ta geçirdiği kaza sonucu hayatını kaybetmişti. Gencin ölümünü duyan arkadaşlarına göz yaşlarına boğuldu. Halim Kartal, önceki gün Erenler Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından İstanbullu Hasan Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Arkadaşları ve öğretmenleri tarafından sevilen öğrenci için sınıfında anma töreni düzenlendi. Kartal’ın sırasına resmini ve çiçekler koyan arkadaşları derin üzüntü yaşadı. Lisesi Müdürü Tayyip Ali Demir, “Halim Kartal arkadaşları ve öğretmenleri tarafından sevilen, tertipli, düzenli, çalışkan bir öğrencimizdi. Sivas’ta vatani görevini yapan ağabeyinin yemin merasimine gitmek için bizden izin istemişlerdi. Babası, annesi ve kardeşiyle beraber bu yolculuğu yaparken Yozgat sınırları kaza yaptıkları haberini aldık. Çok üzgünüz. Halim’in sırası boş kaldı, ama bizim gönlümüzde yaşamaya devam edecek. Ben arkadaşlarına, kederli ailesine ve okulumuza başsağlığı diliyorum” diye konuştu

Konuşmaların ardından Biyoloji Öğretmeni Neriman Kaya, Halim Kartal için yazdığı şiiri okudu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X