Kazakistan dalgalı kura geçti

Kazakistan, para birimi tenge’de dalgalı kur rejimine geçti. Tenge dalgalı kur rejimine geçilmesinin ardından yüzde 35 değer kaybetti.

Kazakistan dalgalı kura geçti

Kazakistan Başbakanı Karim Masimov, ülkesinin para birimi tenge için bugünden itibaren dalgalı kur rejimine geçildiğini açıkladı.

Masimov, ekonomik gelişim ve fiyat istikrarı sağlanması için dalgalı kura geçtiklerini belirterek, “olumsuz değişimlerin yaşandığı küresel ekonomi koşullarında oluşturulan yeni ekonomi politikasının, ekonomik gelişim ile fiyat istikrarı arasındaki dengeyi sağlayacak yeni para politikasına gereksinim duyduğunu” ifade etti.

Masimov, “Hükümet ve Merkez Bankası olarak 20 Ağustos 2015’den itibaren enflasyon hedeflemesi rejimi ve serbest dalgalı döviz kuruna geçişi öngören yeni para politikasını uygulamaya başlıyoruz” dedi.

Dalgalı kur sistemine geçilmesinin ardından Kazakistan para birimi tenge, ABD doları karşısında yüzde 35 değer kaybetti. Serbest kur öncesi, 188,38 tengeden satılan ABD doları, 255,26 tengeye yükseldi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X