Kazancılar Çarşısı’na Yeni Düzenleme

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 1995 yılında üstü kapalı hale getirilen, tarihi olduğu kadar da Kayseri’nin ekonomi merkezi olan Kaz…

Kazancılar Çarşısı’na Yeni Düzenleme

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, 1995 yılında üstü kapalı hale getirilen, tarihi olduğu kadar da Kayseri’nin ekonomi merkezi olan Kazancılar Çarşısı’nda yeni bir düzenleme ve yenileme çalışması yapılarak çevresi ile uyumlu ve tarihi misyonuna uygun hale getirileceğini bildirdi. Kazancılar Çarşısı için 8 proje hazırlandığını, bu projeleri 136 esnafın beğenisini sunduklarını ve 4 projenin elendiğini, geri kalan 4 proje içinde Kazancılar esnafının seçim yapacağını hatırlatan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Kazancılar esnafının projeleri değerlendirerek seçime gideceğini ve yapılan seçim sonunda en çok oy alan projenin Melikgazi Belediyesince uygulanacağını belirtti. Kayseri Kültür Yolu Projesi kapsamında Kazancılar Çarşısı’nın tarihi öneminin bir kez daha ortaya çıkarılacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Kayserimizin simgeleri arasında yer alan ve tarihi Kapalı Çarşı’nın hemen yanında yer alan 136 esnafın büyük bir kısmının kuyumculuk mesleğini icra ettiği Kazancılar Çarşısı’nda yeni bir çalışma yapacağız. Gerçekleştirilen çalışma ile tarihi kimliğini ön plana çıkaracağız. Kayseri Kültür Yolu Projesi’ne göre uyumlu hale getiriceğiz. Bunun için 8 proje hazırladık. Kazancılar Esnafının beğenisine sunduk. 4 proje elendi. Geri kalan 4 proje için ise seçim yapılacak. Melikgazi Belediyesi olarak yine halkın beğendiği projeyi uygulayarak demokratik bir hizmet de sunmuş olacağız. Bunun için esnaf arkadaşlarla bir görüşme yaptık. Dayanışma, koordine ve işbirliği sonucu, ortaya herkesin memnun kalacağı bir projeyi hayata geçireceğiz. Kazancılar Çarşısı yine kapalı olarak hizmet verecek, ancak iç dekorasyon ve kullanılan malzemelerde uyum sağlanacak. Ayrıca bu çalışmada gizli kolan çalışması yapılacaktır. Başta Kazancılar esnafı olmak üzere şehrimize hayırlı olsun. Kazancılar Çarşısı prestij olarak yerini koruyacak ve yeni oluşumu ile beğeni toplayacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X