Kazandığı tazminatı kızının velayeti için kullanacak

Bursa’da, boşandığı eşinden 10 bin lira tazminat kazanan Mustafa Pire (39), bu parayı, mahkemenin anneye verdiği küçük kızının velayetini almak için kullanacağını söyledi.

Kazandığı tazminatı kızının velayeti için kullanacak

Bir nakliye firmasında şoförlük yapan iki kız babası Pire, AA muhabirine, eski eşiyle 16 yıl önce evlendiğini, ilk senelerinin çok iyi gittiğini ancak eşinin çalışmaya başlamasıyla düzenlerinin bozulduğunu öne sürdü.

Eşinin çalışmasına, sigortası için razı olduğunu belirten Pire, “Çalışma’ dedim ama ısrar etti. Tartıştık ve bir sabah uyandım ki çocukları da alıp gitmiş. Bana dava açtı, ben boşanmak istemedim. Ortada bir sebep de yoktu. Uzun süre mücadele ettim. Başka şeyleri de görünce kısa süre önce bu kez ben de dava açtım” diye konuştu.

Pire, Bursa 3. Aile Mahkemesinde 50 bin lira maddi, 50 bin lira manevi tazminat davası açtığını ifade etti.

Çocuklarının da velayetini istediğini anlatan Pire, şöyle konuştu:

“Mahkeme eşimin bana 10 bin lira tazminat ödemesine, iki çocuktan birinin velayetinin de bana verilmesine karar verdi. Bu parayı, çocuklarımın geleceği için ve aynı zamanda eşimde kalan küçük kızımın velayetini almak için harcayacağım. Eski eşim çalışıyor, parayı ödeyebilecek durumda.

‘Kadınlar mağdur’ deniyor ama aslında erkekler mağdur. Seslerini duyuramıyorlar. Eşimde kalan küçük kızımla beni görüştürmüyorlar. Bende kalan büyük kızım ise istediği zaman annesini görebiliyor. Böyle olunca çocukların da arası bozuldu.”

Bursa 3. Aile Mahkemesinde görülen davada hakim, çiftin boşanmalarına karar vererek, eski eşinin Mustafa Pire’ye 6 bini maddi, 4 bini manevi olmak üzere 10 bin lira tazminat ödemesine hükmetmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X