KDV indirimi üreticiye moral oldu

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, yem ve gübrede KDV oranının yüzde 1’e düşürülmesinin üreticiye büyük güven ve moral kaynağı olduğunu söyledi.

KDV indirimi üreticiye moral oldu

AYHAN FİDAN

KDV indirimi ardından çiftçi kuruluşlarının derhal fiyatlarını revize ederek yüzde 1 KDV’li fiyatlarla satışlara başladıklarını ifade eden Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca, diğer sanayi kuruluşları ve bayilerin de düşük KDV’li gübre ve yem satışlarını beklediklerini söyledi.

Karaca, “Bundan böyle çiftçi ve hayvancılarımız yabancı üreticiler karşısında ezilmeyecek ve bizim ülkemizde de üretimin en önemli 2 girdisi yem ve gübrede vergi olmadığını, gururla söyleyeceklerdir” diye konuştu.

KDV indirimini değerlendiren Karaca, “Devletimiz çiftçi ve hayvancımızın rahatlaması için milyarlarca Türk Lirası gelirinden vazgeçmiş olup, büyük bir özveride bulunmuştur. Bundan sonraki süreçte KDV indiriminden oluşan kaynağın çiftçi ve hayvancıya katkı sağlaması için, fiyatların çiftçi ve hayvancılık kuruluşları ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından ciddi ve sıkı bir şekilde denetlenmesi gerekmektedir” dedi.

TARIM VE HAYVANCILIK BÜYÜK PATLAMA YAPAR

Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca,  “Çiftçi ve hayvancımıza son yılların en büyük katkısını sağlayan başta önceki Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız Sayın Mehdi Eker ile mevcut Bakanımız Sayın Faruk Çelik’e minnet ve şükranlarımızı sunarken, bizlere büyük bir şevk ve moral veren bu tip uygulamaların motorin ve tarım ilacı gibi girdilerde devamı halinde, Türk tarım ve hayvancılığının büyük bir patlama yapacağı inancındayız” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X