Keçe sanatını yaşatıyor

“Sıcak Dokunuşlar Yünün Suyla Dansı” başlıklı bir sergi açan sanatçı Hayrünnisa Başaran, keçenin önemine işaret etti. Başaran, “Bu sergiyle keçenin hayatımızdaki yerini göstermek istiyorum” dedi.

Keçe sanatını yaşatıyor

Dilek Atlı

Nisa Sanat Keçe Tasarım Evi’nde, geçtiğimiz hafta sonu “Sıcak Dokunuşlar Yünün Suyla Dansı” sergisi açıldı. Keçe sanatçısı Hayrünnisa Başaran’ın imzasını taşıyan sergide şapkadan atkıya, kırlentten elbiseye birçok yeni tasarım sanatseverlerle buluştu.

Bir yıllık çalışmasını sergide görücüye çıkardığını belirten Başaran, “Bu sergiyle amacım kaybolan keçe sanatını tanıtmak ve sevdirmek” dedi.

SAĞLIK AÇISINDAN GÜVENLİ…

Keçe tasarımını ve keçe yapımını gerçekleştirdiği atölyesinde dersler vererek sanatseverleri bu konuda bilinçlendiren ve tasarımları günlük yaşamın içine sokmayı hedefleyen Başaran, 2007 yılında tanıştığı sanatla ilgili şunları kaydetti:

“Halk Evin’de tanıştığım bu sanat, unutulmaya yüz tutmuş bir sanat. Sağlık açısından son derece güvenli olan bu madde kışın sıcak tutarken, yazın da serinlik verir. Bu bakımdan da kullanımlıdır. Doğal bir madde olması bile keçeyi cazibeli kılıyor.”

BİRÇOK ÜRÜN VAR…

Keçe yapımını da gerçekleştiren Başaran, “Konya, Afyon gibi şehirlerden keçe alıyorum. Bu maddeyi atölyede kumaş haline getiriyorum. Patik, yelek, şapka, elbise gibi giyim eşyalarının yanı sıra, kırlent, masa örtüsü, kilim gibi dekoratif işler de yapıyorum. Bunlar üzerinde öğrencilerimle çalışıyoruz. Bu sene bir de has ipeğe keçe ekleyerek fular tasarımları yaptık” diye konuştu.

Bursalıları sergiye davet eden Başaran, keçe sanatını tanımaları ve günlük hayatta nerelerde kullanabileceklerini görmek üzere 10 Mart tarihine kadar Setbaşı’ndaki Nisa Sanat Evi’nde sanat severlere çağrı yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X