Kedem Satranç Turnuvası’nda Stratejiler Konuştu

Öğrencilere verdiği eğitim desteğinin yanısıra düzenlediği yarışmalarla dikkat çeken KEDEM(Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi), bu seneki eğit…

Kedem Satranç Turnuvası’nda Stratejiler Konuştu

Öğrencilere verdiği eğitim desteğinin yanısıra düzenlediği yarışmalarla dikkat çeken KEDEM(Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi), bu seneki eğitim öğretim dönemini de bir satranç turnuvası ile sonlandırdı. Turnuvaya katılan öğrenciler arasında büyük çekişme yaşanırken, satranç tahtaları üzerinde strateji ve taktik becerileri konuştu. Zeka oyunları içinde düşünme yeteneklerini geliştirme potansiyeliyle ön plana çıkan satranç, öğrencilerin eğitiminde de önemli bir rol oynuyor. Mevlana Kültür ve Spor Merkezi’nde gerçekleştirilen satranç turnuvasında KEDEM şubelerindeki satranç kulüp üyeleri kendi aralarında yarıştı. İki kategoriden oluşan turnuvaya öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, kıyasıya çekişmelere sahne olan turnuvanın ilk oturumunda elemeler gerçekleştirilip finalistler belirlendi. Turnuvanın ikinci oturumunda ise öğrenciler öğretmenlerinden öğrendikleri taktikleri uygulayıp rakiplerini yenmek için strateji savaşına girdiler. Büyük mücadelenin sonunda birinci kategori birincisi Uyanış KEDEM’den Anıl Yayla, ikincisi Esertepe KEDEM’den Yasin Talha Öztürk, üçüncüsü Esertepe KEDEM’den Sedat Peker oldu. Yarışmanın ikinci kategorisinde ise birinciliği Atapark KEDEM’den Gökhan Kadir Karagöz, ikinciliği Atapark KEDEM’den Ümit Elmas ve üçüncülüğü Atapark KEDEM’den Mehmet Emin Güneri kazandı. Turnuvada dereceye giren öğrencilere kristal cam satranç seti ve kupa, yarışma dördüncülerine ise 500 parça puzzle hediye edildi. Ayrıca turnuvaya katılan tüm öğrencilere de katılım belgesi verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X