Kediler yuvalarına kavuştu

İnegöl Belediyesi, Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü öğrencilerinin yaptığı 40 kedi evini şehrin 19 farklı noktasına yerleştiriyor.

Kediler yuvalarına kavuştu

SADULLAH ORGAN

 

Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi mobilya bölümü öğrencileri, soğuk havalarla mücadele etmeye çalışan sokak hayvanları için evler tasarlamıştı. 2 hafta önce İnegöl Belediyesi’ne teslim edilen 40 adet kedi evi, 8 adet kumru evi, 12 adet serçe evi ve 2 adet güvercin evi, ilçenin farklı noktalarına yerleştirilmesi çalışmalarına başlandı. Dörtçelik Endüstri Meslek Lisesi Mobilya Bölümü öğrencilerinin kışın zorlu hava koşulları ile baş etmeye çalışan sokak hayvanları için kendi el becerileriyle bu barınakları ürettiklerini belirten Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Şehrimizde bulunan koruluklara yerleştireceğimiz kedi barınakları, halkımızın da bu projeye sahip çıkması ve bu hayvanların bakım ve beslenmesinde belediyemize destek olmasıyla daha da çoğaltılacaktır. Ayrıca kuş evlerimizin yapımı da devam ediyor. Bunlar da önümüzdeki günlerde şehrimizin farklı yerlerinde belirlenen noktalara ekiplerimiz tarafından yerleştirilecektir” dedi.

HOBİ ÇİFTLİĞİ

İkinci pisi bahçe çalışmasını başlattıklarını belirten Aktaş, yeni hayvan barınağı çalışmalarını da başlattıkları ve barınağı yıl sonuna kadar yetiştirmeye çalışacaklarını söyledi. Aktaş, “Bunların yanında şehir hayatı yüzünden unuttuğumuz ve uzak kaldığımız köy hayatını yeni nesillere yeniden hatırlatmak ve yaşatmak amacıyla doğal hayatı tüm renkleriyle ortaya koyacağımız Hobi Çiftliğini Alibeköy’de hayata geçirmek için çalışmalarımıza da başladık. Yıl sonuna kadar bu projemizi de halkımızın ve çocuklarımızın hizmetine sunacağız” diye konuştu.

Sadullah organ

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X