Keles’in bilim ordusu projelerini sergiledi

Keles’in dahi çocukları, hazırladıkları bilimsel projelerini sergiledi. Davut Zeki Akpınar Yatılı Bölge Ortaokulu bahçesinde düzenlenen programa Keles Kaymakamı Mustafa Türkcan ve Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya il

Keles’in bilim ordusu projelerini sergiledi

Şenlikte yaklaşık 80 proje sergilendi. Bilimin ve araştırmanın öneminin gün geçtikçe arttığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, eğitimin her kademesinde zekâyı geliştiren ve yaratıcılığı ön plana çıkaran bilimsel ve teknolojik faaliyetlerin teşvik edilmesi gerektiğini söyledi.

 

Amaçlarının çocukların bilime olan ilgisini arttırmak ve bilimsel araştırma yöntemleri hakkında farkındalıklarını geliştirmek olduğunu ifade eden Sarıkaya, “Başarı için eğitim sürecinin her aşamasında öğrencinin katılımı sağlanmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Öğrencilerin ilgi, istek, beceri ve ihtiyaçlarını dikkate alacak biçimde öğrenme yaşantılarının düzenlenmesi, artık bir zorunluluk haline geldi. Bu tür organizasyonlar çocuklarımızda bilimsel düşünce bilincinin gelişmesine ve kalıcı öğrenmeye destek verecektir” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X