Keles’in yıldızı turizmle parlıyor

Keles’te turizme ve kırsal kalkınmaya yönelik yeni yatırım planları ilçenin cazibesini arttırırken, Belediye Başkanı Mehmet Teke 60 yıllık bir binayı kültür merkezine dönüştüreceklerini, yatırımlarla köyden kente göçü önlediklerini ifade etti.

Keles’in yıldızı turizmle parlıyor

Bursa’nın dağ ilçelerinden Keles doğal güzellikleriyle dikkat çekerken, yabancı yatırımcıların da bölgeye ilgi gösterdiği ifade edildi. Uludağ’ın eteklerinde doğal güzellikleri ile ilgi odağı olan Keles, başta rafting ve kaya tırmanışı olmak üzere doğa sporlarının da merkezi olma yolunda adım atıyor. Keles Kocaçay’da 13 kilometrelik rafting parkuru ise doğa sporları tutkunlarının da uğrak mekanı oluyor.

Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, “Keles’te her tarafta çalışmalar devam ediyor. Göreve geldiğimizden sonra hemen TOKİ Genel Müdürlüğü Bursa’da toplantı yaptı. Daha önce 64 konutluk ilk etabı ilçemize yapılmıştı. Cezaevi bölgesinde 80 konutluk TOKİ’de tamamlandı 10 gün içerisinde insanlarımız taşınacaklar. Bölgede yaz aylarında Gököz’de çalışmamız devam ediyor. 3 bin dönümlük bir arazi var. Arap yatırımcılar da ilgi gösteriyor. Rakım tam yaşanacak seviyede” diye konuştu.

Keles’te 60 yıllık bir binayı kültür merkezine dönüştüreceklerini de anlatan Teke, “800 metrekare alanda, 4 kat olarak planladık. Alt katı otopark ve pazar alanı, üst katını dükkanlar ve onun üzerine de 500 metrekarelik düğün salonu yapıyoruz. Konferans salonu da olacak. Onun inşaatı da önümüzdeki yıl tamamlanacak. Keles yaşanılacak en güzel ilçelerden biri olacak. Huzur, temiz hava, insanlarının sıcakkanlı olduğu tipik bir Anadolu kasabası. Amacımız burayı turistlik hale getirmek. Yüz binlerce insanı buraya getirebiliriz” ifadelerini kullandı.

İLÇEYE DAVET…

13 kilometrelik rafting alanı oluşturduklarını ifade eden Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke, “Kaya tırmanışçıları bölgemizi ziyaret ediyor. Doğa sporları anlamında çok hareketli bir bölge. Kaya tırmanışı için geliyorlar, kamp yapıyorlar. Bizim ekonomimize can veriyor. Rafting yapılan alan Marmara Bölgesi’nde tek bölgedir. Kocaçay dediğimiz bölgede raftingi yapıyoruz. İnsanlar gelsin burada köy, dağ havası alsın. Emekli insanlar da gelip yaşayabilirler. Emeklilerden talep gelirse, mutlaka proje yaparız. Biz tüm vatandaşlarımızı Keles’i keşfetmeye davet ediyoruz. Talep olursa, belki bahçeli evler planlarız” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X